'Mona Lisa'yı satalım' önerisi! İşte biçilen fiyat

Fransa’da bir iş insanı, salgının yarattığı maddi krizle mücadele etmek için dünyaca ünlü Mona Lisa gibi tabloların satılması önerisinde bulundu. Ayrıca bunun için de 50 milyar euro gibi bir fiyat biçti.

'Mona Lisa'yı satalım' önerisi! İşte biçilen fiyat
'Mona Lisa'yı satalım' önerisi! İşte biçilen fiyat
GİRİŞ 19.05.2020 18:10 GÜNCELLEME 19.05.2020 18:34
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

Uluslararası teknoloji firması Fabernovel’in kurucusu ve CEO’su 46 yaşındaki Stephane Distinguin, koronavirüsün mali etkileriyle mücadele etmek isteyen hükümete ‘aileye ait mücevherleri satmasını’ teklif etti.

İngiliz gazete Daily Mail'in  haberine göre, Distinguin, ‘mücevherle’ kastının, Rönesans’ın dahi ismi Leonardo da Vinci'nin dünyaca ünlü tablosu Mona Lisa dahil sanat eserleri olduğunu söyledi.

‘Usbek & Rica’ adlı dergiye konuşan Distinguin, her gün milyarlarca euronun kaybedildiği krizin ‘dipsiz’ olduğunu vurguladı ve “Bir girişimci ve vergi mükellefi olarak, bu milyarların icat edilmediğini ve mutlaka bize mal olacaklarını biliyorum. Bariz refleks, değerli bir varlığı mümkün olan en yüksek fiyattan satmaktır, ama geleceğimiz için mümkün olan en az kritik olan varlığı” dedi.

KİM DİKKATLE İNCELEMEK İÇİN ZAMANINI AYIRIYOR Kİ?"

Distinguin, “Tabloların taşınması ve devredilmesi kolay ve bizim de bir sürü tablomuz var. Ayrıca, Louvre’un kaç ziyaretçisi ve kaç Mona Lisa hayranı, aynı salonda bulunan Paolo Veronese imzalı 67 metrekarelik ve 130 karakterlik Kana'da Düğün (The Wedding at Cana) tablosunu dikkatle incelemek için zamanını ayırıyor ki?” diyerek argüman geliştirdi.

Paranın ait olduğu yerde durması gerektiğini ima eden işinsanı, “Bu nedenle aile mücevherlerini satalım. Aksi takdirde sadece Google, Apple, Facebook, Amazon, Microsoft, Disney, Netflix, Alibaba ve Tencent gibileri kültürün finansmanına katkıda bulunabilecek” dedi.

İşin ‘püf noktasının’ fiyat olduğunu belirten Stephane Distinguin, yapılacak işe değmesi için ‘delice’ bir noktada tutulması gerektiğini savundu.

Distinguin, “Mona Lisa'yı satın almanın 50 milyar eurodan daha az olmayacağını tahmin ediyorum” dedi.

"JEFF BEZOS ALABİLİR"

Öte yandan işadamı muhtemel alıcı için de Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’u işaret etti.

Distinguin, “Dünyanın en zengin adamı Jeff Bezos için 50 milyar euro, tüm servetinin sadece üçte biri demektir, boşanma davasında eşine ödediği miktardan çok da fazla değil” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 146
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    elli kuruş vermem sırrını çözdüler o kadın resmi değilmiş bu eşcinselin homosunun resmi imiş papazoğlu ona iyi para verir kaçırmaz
    Cevapla
  • Yorumlar... 3 yıl önce Şikayet Et
    Selam, yorumlarin bir cogu su kadar para eder, sununla takas ederim vs. ibaret. Unutmamak gerekir ki konu edilen bir sanat eseri. Bir sanat eserini kendilerine ait olmadigi icin bu sekilde asagilayan baska bir toplum belki yoktur. Saygilar.
    Cevapla
  • gökhan 3 yıl önce Şikayet Et
    çakması 20tl
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir tek bunlar akıllı tüm dünyada covid 19 olduğuna göre ekonomik kriz herkese var.bu tür bir sanat eserine bu paraları ödeyecek KERİZ ler çıkar mı?Sanmam.Kara para hariç.
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    kargo dahil mi? tam 50 var , 1 euro fazlasi olmuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço