Van'da maske kullanımı zorunlu hale getirildi

Van'da, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararıyla yarından itibaren maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

Van'da maske kullanımı zorunlu hale getirildi
Van'da maske kullanımı zorunlu hale getirildi
GİRİŞ 19.05.2020 21:31 GÜNCELLEME 19.05.2020 21:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Van'da Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu koronavirüs salgını ile mücadeleye önemli katkı sağlayacağı düşünülerek kentte maske kullanımını zorunlu hale getirdi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında covid-19 ile mücadele kapsamında alınan yeni kararlara göre, tüm tedbirlere ek olarak kent genelinde 20 Mayıs'tan itibaren ikinci bir karara kadar, kentte halkın yoğun olarak kulladıkları cadde, kavşak, AVM, PTT önleri ile sebze hallerinde tüm vatandaşların maske kullanmasının zorunlu hale getirildiği bildirildi. Alınan kararlara uymayanlar hakkında idari ve adli işlem başlatılacağı da belirtildi.

 

YORUMLAR 4
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    hatay da halen bu yasak yok şehir sınırı olan limanı ve havaalanı olan bir şehir işallah virüs azmaz halen insanlar sokağa maskesiz çıkabiliyor vilayeti idare edenlerde seyrediyor
    Cevapla
  • Vanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha sıkı önlemler alın sayın valim. Kısıtlama günleri mahallelerde ciddiye alınmıyor. Sıkılma bahanesiyle birçok kişi bazen sokaklara ev önlerine çıkıyor. Bazen düşünüyorum acaba bu durumda keyfi olarak çıkanlar yüzünden vakalar artacak veya normalleşme gecikecek de biz çıkmamaya özen göstermemize rağmen bu durumu nasıl görmezden geleceğiz. Zorumuza gidiyor yahu. Vesselam.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Denetimlerin artırılması gerekiyor
    Cevapla
  • Atly 3 yıl önce Şikayet Et
    İstabulda serbest sokakta rahatça geziliyor, marketlerde de çene maskesi yeterli oluyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması