Miçotakis'in sözleri sonrası İmamoğlu'na çağrı: Artık bir şeyler söyle

Haber7 yazarı Taha Dağlı "İmamoğlu o kemençeyle horon tepmişti" adlı köşe yazısında, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in skandal iftirasına değindi. Yazısında Miçokatis'in "Pontus Soykırımı" iddiasına sert çıkan Dağlı, Yunan Başbakanın saçma iddialarının ardından "Pontuslu Yunanlıların kemençeleri halen yurdundan koparılma yasını çalıyor. Ama aynı zamanda yayı da umut şarkısını söylüyor" dediğini hatırlattı.

GİRİŞ 20.05.2020 09:56 GÜNCELLEME 21.05.2020 10:14
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Yazısında, "Miçotakis'in 'yas çalıyor' dediği kemençeyle 'umut şarkısı söyleyen' kemençe yayı aslında tanıdık" diyen Dağlı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 4 yıl önce Trabzon'da Rumlarla kemençe eşliğinde teptiği horonu hatırlattı. İBB başkanlığını kazandıktan sonra Yunan basını tarafından atılan başlıkları ve Beylikdüzü'ne yaptırılan Rum katil Makaryos heykelini tekrar gündeme getiren Dağlı, yazısını, "Yunanistan Başbakanı tam da tarihimizin en anlamlı günlerinin başında gelen 19 Mayıs'ın yıl dönümünde Türkiye'yi, 'Pontus soykırımıyla' suçlamışken, Yunan dostlarıyla kemençeli horon tepen İmamoğlu artık bir şeyler söylese yeri ve zamanıdır herhalde. Miçotakis'in iddia ettiği gibi o kemençe yas mı çalıyor, yayı umut şarkısı mı söylüyor?" diye bitirdi.

 

İŞTE TAHA DAĞLI'NIN YAZISININ TAMAMI;

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Pontus Soykırımı" diye bir yalan ortaya attı.

 

Dışişleri Bakanlığı gereken cevabı verdi.

Yunanistan'ın Akdeniz politikası çöktü. Türkiye'nin Libya hamlesi Yunanları çıkmaza sokunca Yunanistan son umutla bir palavraya başvurdu.

Miçotakis bundan 100 yıl önce Pontus Rumlarının katledildiğini iddia etti, "Pontus soykırımı tanınsın" diye uluslararası çağrıda bulundu.

Miçotakis'in hezeyanına daha fazla yer ayırmaya değmez.

Ama o palavra çağrısında kurduğu bir cümle var, o çok dikkat çekici.

Yunan Başbakanı diyor ki, "Pontuslu Yunanlıların kemençeleri halen yurdundan koparılma yasını çalıyor. Ama aynı zamanda yayı da umut şarkısını söylüyor".

Miçotakis'in "yas çalıyor" dediği kemençeyle "umut şarkısı söyleyen" kemençe yayı aslında tanıdık.

Bundan tam 4 yıl önce Ekrem İmamoğlu Yunan Başbakanının bahsettiği o kemençeyle horon tepmişti.

İmamoğlu 10 Mayıs 2016 günü Trabzon'un Yenice köyündeki Rum asıllı vatandaşları ziyaret ettiğini söylemiş, onlarla birlikte kemençe eşliğinde horon oynamıştı.

Ziyaretini de Twitter hesabında "Yenice'de Yunan dostlarla horon" diye paylaşmıştı.

Videosu hala internette, dileyenler izleyebilir.

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/730101138687705088

Geçen yıl seçim sürecinde sıkça gündeme gelmişti, tekrar tekrar ayrıntılara girmek gereksiz.

Yunan medyası, İmamoğlu'nun Yunan dostlarıyla kemençeli horonunu günlerce kullanmış  hatta o görüntüleri referans göstererek, "İstanbul'u fetheden Yunan" manşetleri atmıştı.

Daha önce Beylikdüzü'ne Rum katil Makaryos'un heykelini diken, Yunanistan'ın eski başbakanına "vefa ödülü" veren İmamoğlu, Yunan medyasının iddialarını ise yanıtsız bırakmıştı.

Yunanistan Başbakanı tam da tarihimizin en anlamlı günlerinin başında gelen 19 Mayıs'ın yıl dönümünde Türkiye'yi, "Pontus soykırımıyla" suçlamışken, Yunan dostlarıyla kemençeli horon tepen İmamoğlu artık bir şeyler söylese yeri ve zamanıdır herhalde.

Miçotakis'in iddia ettiği gibi o kemençe yas mı çalıyor, yayı umut şarkısı mı söylüyor?

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 68
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Cuk oturmuş İmamoğlu Papazoglu ikiside Yunan ikiside gavur
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Eee sonuçta ikiside yunan tohumu, kan çekiyor
    Cevapla
  • Yasin tokcan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunan tohumu yahudi keferesi ekremden birşey beklemek guldurmeyin
    Cevapla
  • samsunlu 3 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlucuğum, şu seninkilere( Dedem Selaniklidir.)bir cevabın olur herhalde... Her şey güzel oluyo... Haliç çamur deryası olmuş.... bi baksan... pekekelileri işe almaktan vaktin yok herhalde.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayatımda gördüğüm en boş insandır İmamoğlu oy verip İBB ona teslim edenleri ben anlamıyorum yazık bir yıldır İstanbul için.ne yaptı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'la Şimşek arasında geçen konuşma ortaya çıktı! Ülke için seçim feda edildi
Ekonomistten çok çarpıcı altın tahmini