Arefe günü sokağa çıkma yasağı var mı? Bayramda sokağa çıkma yasağı kaç TL?

Ramazan Bayramına çok az bir süre kala vatandaşlar ‘’Arefe günü sokağa çıkma yasağı var mı’’ sorusuna yanıt arıyor. Peki bayramda sokağa çıkma yasağı kaç TL?

Arefe günü sokağa çıkma yasağı var mı? Bayramda sokağa çıkma yasağı kaç TL?
Arefe günü sokağa çıkma yasağı var mı? Bayramda sokağa çıkma yasağı kaç TL?
GİRİŞ 23.05.2020 10:56 GÜNCELLEME 23.05.2020 10:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ramazan Bayramında uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma yasağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Vatandaşlar sokağa çıkma yasağının Arefe günü de olup olmayacağını merak ediyor. Peki Arefe günü sokağa çıkma yasağı var mı? Bayramda sokağa çıkma cezası ne kadar?

 

AREFE GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm sektörlerde ilgili normalleşme planının hayata geçirilmesinde dikkat edilecek hususları içeren rehberler yayımlandı. İş yerlerinin girişlerine çalışma saati, kullanım alanı ve aynı anda içeride bulunabilecek müşteri sayısını gösteren kapasite bilgisi afişleri asılacaktır. Arefe gününden bayramın son gününe kadar, 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. İnşallah bayramdan sonra bu tür sınırlamalara ihtiyacımızın olmayacağı bir tabloyla karşılaşacağımıza inanıyorum'' dedi.

 

1. GÜN 65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKABİLECEK

Bayramın birinci günü olan 24 Mayıs Pazar günü 14.00-20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız yine sokağa çıkabilecek. Bu hafta çarşamba ve cuma günleri gençlerimizle ilgili esnetme uygulaması yine devam edecektir. 15 ilimiz için geçerli olan şehirlerarası seyahat kısıtlaması, 15 gün süreyle uzatılmıştır. Cezaevlerinde bir süredir yapılmayan kapalı görüşleri, belirli sınırlandırmalar ve tedbirler eşliğinde haziran ayı itibarıyla yeniden başlatıyoruz. Aynı şekilde açık cezaevlerinde olup da salgın sebebiyle izne gönderilmiş bulunan 60 bin mahkumun mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süreyle uzatılmıştır. 

CAMİLER NE ZAMAN AÇILACAK?

''29 Mayıs Cuma günü Cuma namazıyla birlikte öncelikle valilikler ve müftülükler tarafından belirlenen şartları uygun camilerden başlayarak camilerimizi ibadete açıyoruz. Bir süre camilerimizde sadece öğlen ve ikindi vakitlerinde cemaatle namaz kılınacak, diğer vakitlerde bireysel ibadet uygulaması sürecektir. Tabii ki bu cemaatle namazı yine kurallar içerisinde ifa edeceğiz." 

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAÇ TL?

Bayramda sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor.

YORUMLAR 1
  • Osmanlı Torunu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bayramda sokağa çıkmanın cezası 3,150 TL. Olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok