Barajdaki korkutan görüntünün nedeni belli oldu

Tekirdağ'ın Malkara ile Şarköy ilçeleri arasında 'Trakya'nın GAP'ı' olarak nitelendirilen Çokal Barajı ile Karakarlı Deresi'ndeki balık ölümleriyle ilgili inceleme sürüyor. Çokal Barajı'ndaki balık ölümlerine sudaki oksijen miktarının düşmesinin neden olduğu belirlenirken, Karakarlı Deresi'ne ise dışarıdan müdahale olmadığı belirtildi.

Barajdaki korkutan görüntünün nedeni belli oldu
Barajdaki korkutan görüntünün nedeni belli oldu
GİRİŞ 22.05.2020 09:56 GÜNCELLEME 22.05.2020 09:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Trakya’nın büyük bölümünün içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve 'Trakya'nın GAP'ı' olarak nitelendirilen, Malkara'nın Balabancık ve Çimendere mahalleleri güzergahından gelen Çokal Barajı'nda balık ölümleri yaşandı.


Gökbüvet Derekavuşu mevkiindeki barajda kıyıya vuran binlerce sazan, aynalı sazan, kara sazan, bulgar sazanı, tatlı su kefali, söğüt balığı, miryana ve kızılkanat bölgede endişeye neden oldu.

Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, balık ölümlerinin yaşandığı Çokal Barajı'nda incelemelerde bulundu. İncelemede, sudaki oksijen miktarının sıfır olduğu belirlendi., balık ölümlerinin de bu nedenle kaynaklandığı saptandı.

Yetkililer, havaların ısınmasıyla baraj gölündeki su sıcaklığının artmasının oksijen kaybına neden olduğunu belirterek, bölgedeki vatandaşların ölü balıkları toplayıp tüketmemelerini istedi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Sivasli 3 yıl önce Şikayet Et
    Havalar ilk defa ısınmıyor ki,barajın kirliliği yapar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde