Düğün salonları ne zaman açılacak? Düğünler ne zaman başlayacak?

Hayatlarını birleştirmeye hazırlanan çiftler salgın hastalık sebebiyle bir süre düğünlerini ertelemek zorunda kalmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından normal hayata dönüş çalışmaları başladı. Düğüne gelen misafirlerin ateş ölçümü yapılacak, maskesiz kabul edilmeyecek. Peki düğün salonları açılış tarihi açıklaması var mı? Düğünler ne zaman başlayacak? İşte yapılan çalışmaların detayları...

Düğün salonları ne zaman açılacak? Düğünler ne zaman başlayacak?
Düğün salonları ne zaman açılacak? Düğünler ne zaman başlayacak?
GİRİŞ 23.05.2020 10:48 GÜNCELLEME 23.05.2020 10:48

Koronavirüs sebebiyle düğün, nişan salonlarının faaliyetleri İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 19 Mart itibariyle  geçici süreliğine durduruldu. Salgın hastalıkla mücadelede başarı sağlanmasının ardından normal hayata dönüş çalışmaları başladı. Bu çalışmalar kapsamında İçişleri Bakanlığınca  normalleştirme takvimi hazırlandı. Normalleştirme çalışmalarına göre eğitim, sağlık, turizm gibi alanlarda hazırlanan takvimler uygulanmaya  başladı. Nikah ve düğün salonlarında faaliyetlerin tekrar başlatılması için hazırlıklar yapılıyor. Salonların kapasiteleri minimum seviyede tutulacak, oturma düzeni sosyal mesafeye uygun olarak sağlanacak. Peki düğün salonları ne zaman açılıyor? İşte düğünlerin başlatılması için yapılan çalışmanın detayları…

 

DÜĞÜN SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen normalleştirme çalışmalarında düğün salonlarının Temmuz ayında açılması hedefleniyor. İçişleri Bakanlığı tarafından henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Salgın hastalığın gidişatına göre bu tarihte değişiklik yapılabilir.

DÜĞÜNLER NASIL YAPILACAK?

Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası, salonların tekrar açılmasının ardından gerçekleşecek düğünlerde uygulanacak kuralları üyeleriyle paylaştı. Düğünlerde sosyal mesafe kuralları katı olarak uygulanacak. Salonlarda bulunan masalar ve sandalyeler mesafe kuralına göre yerleştirilecek. Düğünlerde bulunan 8-10 kişilik masalar 4 ile sınırlandırılacak. Salon kapasiteleri minimum seviyede kullanılacak. Salonların doluluk oranı yarı yarıya düşürülecek.

 

"HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK"

Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası Genel Başkanı Barış Ay, Yarın düğün yasağı kalkacak gibi hazırlıklarımızı yaptık. “dedi. Açıklamasının devamında halk sağlığını tehlikeye atmamak için tedbirler aldıklarına dikkat çeken Barış Ay, Maske, sosyal mesafe kuralı var. Çalışanların ve salonların hijyenine dikkat edeceğiz. Düğünde halayın dahi 1,5 metrelik çubuklarla çekilmesini isteyeceğiz. Corona Virüsü tedbir kurallarını tüm salonlara gönderdik" dedi.

REZERVASYONLAR DÜŞTÜ

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası (İSTDO) Başkanı Adem Sönmez, katıldığı canlı yayında düğün salonları ve düğünlerle ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Adem Sönmez yaptığı açıklamada  yaz aylarında yeni müşteri rezervasyonlarının yüzde 90 düştüğünü ifade ederek “Şu an iş yerleri sadece randevulu olarak mart-nisan aylarındaki düğünler haziran ayı ve sonrasına erteleme işlemlerini yapıyor.”dedi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi