Erzurum, Ardahan, Oltu, Malazgirt, Artvin, Trabzon ve Ardahan’dan görülen ve göktaşı olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'dan farklı bir yorum geldi. Ağar "Göktaşı iddiaları var, ama göktaşı neden gökte patlasın?" diyerek sosyal medyada yeni bir tartışmanın önünü açtı.

"AMA GÖKTAŞI NEDEN GÖKTE PATLASIN?"

Ağar, paylaşımında "Bu akşam 20.30 sularında Erzurum, Ardahan, Oltu, Malazgirt, Artvin, Trabzon ve Ardahan’dan; 'Gökyüzünde büyük bir patlama, geceyi gündüze çevirme ve gerisinde küçük bir duman bulutu bırakma şeklinde gözlemlenen olaya dair' Göktaşı iddiaları var, ama göktaşı neden gökte patlasın?" ifadelerini kullandı

DOÇ. DR. OZAN ÜNSALAN: BİR METEOR VAKASIYLA KARŞI KARŞIYA GELDİK

Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Ünsalan, yaptığı açıklamada bunun bir meteor olayı olarak değerlendirebilmenin kesin olduğunun altını çizdi. Doç. Dr. Ünsalan, "Yaklaşık bir ya da bir buçuk saat oldu tahmin ediyorum. Bir meteor vakası ile karşı karşıya geldik. Çeşitli illerden bazı raporlar geliyor. Yetkili merciler ve vatandaşlarımız bize ulaştırdılar. Biz de olayı araştırmaktayız. Şöyle sorular geliyor esasında; bir takım raporlar ve bilgilerde: 'NASA'nın açıkladığı olaylarla bir ilgisi var mı' diye. Şunu baştan kesinlikle söyleyelim. Açıkça söyleyelim ki, dünyaya bir gök taşı çarpması mümkün. Her gün esasında dünyaya gök taşı çarpıyor. Muhtemelen Erzurum'da, Muş'ta, Trabzon'da ve Rize'de gözlenmiş bu olay. Vatandaşlarımızdan da bize ulaşmaya devam ediyor. 2-3 saniye kadar sürüyor; bir gök gürültüsü ile birlikte ve arkasından bir patlamadan bahsediliyor. Bunun meteor olayı olduğu kesin" dedi.

 

Yorumlar 132 Yorum Var
  • Vatandas 30.05.2020 16:19
    Sen atmosfere 54000 km/sa hızla gir bak noluyo.Arkadaşlar maddelerin birbirine sürtünmeleri ile ısı açığa çıkar bununla demir kaynağı bile yapıyorlar ilgilenenler friction welding olarak aratabilir
  • Vatandaş 28.05.2020 22:26
    Gökte patlamiyor. Yere inerken ışık saçarak iniyor. Dağa çarpıyor da patlıyor zaten. Roket o kadar yüksek sesle atmosfere girmez. Giriş hızı göktaşı ile kıyaslanamaz.
  • cemal berber 28.05.2020 14:52
    star link uydularından biri düşmüştür inşallah.
  • gurkan karacan 28.05.2020 14:51
    Dun NASA roket firlatti bunu goktasi diye yutturmuslar size turkiyede
  • Serhat Sentürk 28.05.2020 14:09
    Göktasi neden gökte patlasin?! Bu soruyla ciddmisiniz? Göktaslarin %99 Gökte patlar ne cahil insalarsiniz ya! Patlamayanlarin Kücük bir kismi yere kadar düser! Bir kac yil evel Rusyadaki göktasi patlamadimi? Binlerce Camlar kirildi yüzlerde yarali vardi!
Daha fazla yorum görüntüle