Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adnan Menderes paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 27 Mayıs darbesini ve Adnan Menderes'i idam eden zihniyeti unutmayacağız diyerek, ''60 yıl önce demokrasi tarihimize çalınan kara lekeyi, milli iradeye vurulan 27 Mayıs darbesini, Türkiye için mücadele eden demokrasi kahramanlarını haksız şekilde idam eden zihniyetin bu ülkeye karşı yaptığı en büyük kötülük olarak hatırlayacağız'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adnan Menderes paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adnan Menderes paylaşımı
GİRİŞ 28.05.2020 01:10 GÜNCELLEME 28.05.2020 01:13
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 27 Mayıs darbesini ve Adnan Menderes'i idam eden zihniyeti sert bir dille eleştirdi.

 

 

Erdoğan paylaşımında, "60 yıl önce demokrasi tarihimize çalınan kara lekeyi, milli iradeye vurulan 27 Mayıs darbesini, Türkiye için mücadele eden demokrasi kahramanlarını haksız şekilde idam eden zihniyetin bu ülkeye karşı yaptığı en büyük kötülük olarak hatırlayacağız." ifadesini kullandı.

''HALEN BU ZİHNİYET TÜRKİYE'NİN KUTLU YÜRÜYÜŞÜNÜ ENGELLEMEYE ÇALIŞMAKTADIR''

 

 

Bir diğer paylaşımında, "Aslında Gazi Mustafa Kemal'in 'muasır medeniyetlerin üzerine çıkma' hedefine de ihanet anlamına gelen bu darbeyi gerçekleştiren zihniyetin, bugün maalesef halen kalıntılarına rastlamaktayız." değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, sonraki mesajlarında şunları kaydetti:

"Bugün halen bu zihniyet milletin bizatihi kendisini aşağılayan; demokrasimizi ve bağımsızlığımızı darbeyle tehdit eden; yalanlarla, iftiralarla bu ülkenin evlatlarını birbirine düşürmeyi amaçlayan bir yapıda, Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü engellemeye çalışmaktadır. Medeniyetimizin son kalesini, mazlumların tek umudunu, evimizi, yurdumuzu, göz bebeğimizi, yani Türkiye Cumhuriyeti'ni ve demokrasimizi bu darbeci zihniyete karşı korumak ve hep bir adım ileriye taşımak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin diğer bir paylaşımında ise "Başta darbeciler tarafından haksız şekilde idama mahkum edilen merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşları olmak üzere, 27 Mayıs darbesinin tüm mağdurlarını rahmetle ve saygıyla yâd ediyorum. Yaşasın Demokrasi ve Özgürlükler. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 21
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Dava nin videosunu izleyince Hakim inönü yu kendine tanrı ilan etmiş dedim resmen. Her kelimesinde inönü övgüsü sevgisi ve inönü adını kullanarak savunmayı durdurması ve sanıklara hakaretler etmesi vs.. Bende kendime böyle beni çok seven bir kopek alacağım. Seviyorum ben hayvanları.
    Cevapla
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    O zihniyetin yaptığını dışardan gavur gelse yapmaz chp nin ihanetlerini saymaya ömrümüz yetmez
    Cevapla
  • Serdengeçti 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp=zulüm
    Cevapla
  • MENGENLİ 3 yıl önce Şikayet Et
    tek tip (inançsız)insan yetiştirmek için inançlı insanlara zulüm yapmayı kendine mubah gören chp zihniyeti istedikleri olmayınca darbe yapmak için her türlü alçaklığı geçmiş yıllardada yapmıştır ve aynı alçaklığı yapmaya devam etmektedir.bu chp lilere söylenecek öyle ağır sözler var ama ,biz bunları ALLAHa havale ediyoruz.ilahi mahşerde hesaplaşırız.
    Cevapla
  • Sinan Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Reisimiz halk olarak yetkiyi size vermişiz darbe olmaması için ne gerekiyorsa yapın arkanızdayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı