65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kalktı mı?

‘’20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma kalktı mı’’ sorusu gündemde yoğun bir şekilde araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan kabine toplantısında Covid-19 kapsamında hangi yasakların kalktığını açıkladı. Peki kabine toplantında hangi kararlar alındı?

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kalktı mı?
65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kalktı mı?
GİRİŞ 31.05.2020 17:25 GÜNCELLEME 31.05.2020 17:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni belki de son kez telekonferans yöntemi ile topladı. Toplantıda, Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının sahaya yansımalarını, normalleşme adımlarını ve 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının kalkıp kalkmayacağını açıkladın. Normalleşme sürecinin başladığı son günlerde AVM’ler, kuaförler gibi bazı mekanların kontrollü bir şekilde açılmasına karar verilmişti. İşte Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında alınan kararlar...

 

65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN KRİTİK KARAR

65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olması devam edecek.

İşletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız maske, mesafe, temizlik şartına riayet şartıyla işinin başında bulunabilecektir. 

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEĞİŞTİRİLDİ

20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulamasını da 18 yaşa indiriyoruz. 0-18 yaş grubunun tamamı Çarşamba- Cuma günleri 14.00-20.00 saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak. 

 

SEYAHAT YASAĞI KALDIRILDI

Şehirlerarası seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamıyla kaldırılmıştır. Olumsuz bir durum görmemiz halinde bazı illerimiz için bu kısıtlamayı yeniden getirebiliriz. 

KAMU PERSONELİ NORMAL MESAİYE BAŞLIYOR

İdari izinde bulunan, esnek çalışma sisteminde olan kamu personeli 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacak. 

KREŞLER AÇILIYOR

Kreşler ve bakımevleri 1 Haziran'da açılacak. 

KRONİK HASTALIĞI OLAN SAĞLIK PERSONELİ TAKİP EDİLECEK

Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlanan kronik hastalığı olan kamu personelinin durumları kurumlarınca takip edilecek. 

ANKARA MESAİSİ BAŞLIYOR 

Gelecek haftadan itibaren Ankara’da mesaisine başlaması planlanan Erdoğan’ın bakanlardan brifing alacağı kabinenin en önemli gündem maddesi normalleşme süreci olacak.

EĞLENCE MEKANLARI VE NARGİLE SATIŞI HARİÇ İŞLETMELER AÇILIYOR

1 Haziran 2020 itibariyle restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, kaplıcalar saat 22.00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Eğlence mekanları ile nargile satışı bu kapsamın dışındadır. 

DİNLEME TESİLERİ AÇILIYOR

Turizm tesislerinin bünyesinde işletmeler saat sınırlamasına tabi değildir. Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran'da hizmet vermeye devam edecek. Gelişmelere göre kapsamı ve saati ayrıca değerlendireceğiz. 

PLAJLAR AÇILIYOR

Plajlar, milli parklar, bahçeler 1 Haziran'da faaliyete geçebilecek. 

MÜZELER VE ÖREN YERLERİ AÇILIYOR

Müze ve ören yerleri de 1 Haziran'da açılıyor. 

SÜRÜCÜ KURSLARSI, KÜTÜPHANELER AÇILIYOR

Sürücü ve benzeri kurslar 1 Haziran'dan itibaren, kütüphaneler, gençlik merkezleri, kampları, kıraathaneler 1 Haziran'dan itibaren belirlenen şartlar dahilinde faaliyetlerini sürdürebilecektir. 

KONSERLER BAŞLIYOR

Açık havada konserler, yine saat 24.00 ile sınırlı olmak üzere başlayabilecektir. Tüm bu hususlarla ilgili ayrıntılı açıklamaları ilgili kurumlarımız kamuoyuyla paylaşacaktır.

Aldığımız kararların ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yeni normal düzeninde maske, mesafe ve temizlik. Bu hususları aman ihmal etmeyin. Muhakkak maske ile dolaşalım, muhakkak fiziki mesafeye dikkat edelim, muhakkak temizliğe dikkat edelim. Bunlar bizim üç vazgeçilmezimizdir. Bu duygularla sizleri, sevgiyle, saygıyla selamlıyorum, kalın sağlıcakla..."

YORUMLAR 3
  • İnsanoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    18 yaş izinlimi yoksa yasak devam ediyormu
    Cevapla
  • Süleyman Gürbüz 3 yıl önce Şikayet Et
    20 yaş altı artık seyahat engeli kalksın yoksa arkık evde tutamıyoruz hukumet bir an önce yasağı kaldırsın
    Cevapla
  • NO NAME 3 yıl önce Şikayet Et
    Keyiflerinden koymuyolar heralde yasağı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı