Otobüs ve uçak seferlerinin başlayacağı tarih belli oldu!

Normalleşme süreci kapsamında Haziran ayı ile tedbirli ve hızlı adımlar atılmaya devam ediliyor. Seyahat yasağının kalkmasının ardından otobüs ve uçak seferlerinin ne zaman başlayacağı da en çok merak edilenler arasında yerini aldı. Konu ile alakalı otobüs firmaları ve THY açıklama yaptı. Peki otobüs - uçak seferleri ne zaman başlayacak?

Otobüs ve uçak seferlerinin başlayacağı tarih belli oldu!
Otobüs ve uçak seferlerinin başlayacağı tarih belli oldu!
GİRİŞ 30.05.2020 15:48 GÜNCELLEME 30.05.2020 15:48

Uzun süredir dünyayı etkisi altına alan corona virüs yavaş yavaş etkisini azaltmaya başladı. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısında normalleşme sürecine dair önemli adımların atıldığını açıkladı. Seyahat yasağının kalkması ile birlikte otobüs ve uçak seferlerinin ne başlayacağı da arama motorları üzerinden yoğun bir şekilde araştırılıyor. Türkiye’nin önde gelen otobüs firmaları ‘’mola bitti’’ şeklinde açıklamalar yaptı. Peki yurtiçi ve yurtdışı otobüs-uçak seferleri ne zaman başlayacak? 

 

OTOBÜS SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Normalleşme sürecine girdiğimiz bu günlerde, uzun zamandır merak edilen otobüs seferlerinin başlayacağı tarih de belli oldu. Türkiye'nin 4 büyük otobüs firması seferlere başlayacağı tarihi 'mola bitti' şeklinde duyurdu. Pamukkale, Ulusoy, Metro ve Kamil Koç tarafından yapılan açıklamada, "4 Haziran'da yola çıkıyoruz" ifadeleri kullanıldı. Türkiye genelindeki diğer otobüs firmalarının da aynı tarihlerde seferlere başlaması bekleniyor. 

 

ŞEHİRLER ARASI OTOBÜSLER SEFERE HAZIR!

İçişleri Bakanlığı'nın 28 Mart 2020 tarihli genelgesine göre şehirlerarası otobüs seferlerinin izinle yapılmasının ardından çok az sayıda araç il dışına çıkabiliyor. Günlük 1.500 otobüsün giriş-çıkış yaptığı 15 Temmuz Şehitler Otogarı'nda salgın sürecinde bu sayı günlük 25'lere kadar geriledi.

Kontrollü normal hayata geçilmesinin ardından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında alınan seyahat kısıtlamasının kalkması durumunda otobüsler ve firmalar yeni dönem için tüm hazırlıklarını tamamlayarak sefere hazır halde alınacak kararı bekliyor.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık tedbirlerini aldıklarını, yolcuları güvenli bir şekilde gidecekleri yerlere götürmeyi beklediklerini ifade etti.

İstanbul, Ankara, İzmir hattının da serbest bırakılmasını istediklerini anlatan Özcan, "Tüm otobüs ve yazıhanelerimiz dezenfekte oldu. Personelimizin hazırlıkları da tamam. Dinlenme tesislerinin de kullanım alanları dezenfekte ediliyor. Hazır vaziyette bekliyoruz." dedi.

UÇAK SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı uçak seferleriyle ilgili açıklama yaptı. Aycı açıklamasında iç hat seferlerinin 4 Haziran’da başlayacağını duyurdu.Yurt dışı uçuş seferleriyle de ilgili açıklama yapan Aycı, THY seferlerinin dış hatta 10 Haziran'a kadar uzatıldığını bildirdi.

İKRAMLAR KALKABİLİR

Araç içi ikramlarla ilgili de karar aşamasında olduklarını kaydeden Birol Özcan, şunları söyledi:

"Otobüslerde ikramları oldukça azaltacağız, Hatta kaldırmayı da istiyoruz. Biliyorsunuz bazı firmalar direniyor bazıları da kaldırmak istiyor, kaldırma taraftarıyız. Sadece kapalı su ikram etmek istiyoruz. Koronavirüsle ilgili tedbirli davranmamız lazım, Sağlık Bakanlığı'nın tedbirlerine uymamız lazım."

Otobüste görev yapacak sürücü ve muavinlerin de maskeli, eldivenli hizmet vereceğini aktaran Özcan, tüm tedbirlerin hazır olduğunu yineledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…