Halkı dolandıran o TV'lere RTÜK'ten ceza yağdı

RTÜK, sahte sağlık ürünü pazarlayarak vatandaşları kandıran televizyonları affetmedi.

Halkı dolandıran o TV'lere RTÜK'ten ceza yağdı
Halkı dolandıran o TV'lere RTÜK'ten ceza yağdı
GİRİŞ 29.05.2020 17:11 GÜNCELLEME 29.05.2020 17:12
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Halk arasında sıkça görülen rahatsızlıklardan yola çıkan dolandırıcılar kaynağı belli olmayan yerlerden temin ettikleri sahte ürün ve ilaçları, çoğunluğu uydu üzerinden yayın yapan radyo ve televizyonlar aracılığıyla pazarlayarak haksız kazanç elde ediyor.

 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun haftalık olağan toplantısının ana gündemi de bu konuydu. Üst Kurul, sağlık beyanıyla sahte ürün ve ilaç pazarlayan televizyonlara ceza yağdırdı.

OBEZİTE, ŞEKER, TANSİYON, BEL FITIĞI, PROSTAT VE CİNSEL SORUNLAR

 

İzleme uzmanlarının raporlarını görüşen RTÜK, neredeyse her derde deva olarak sunulan Limon, Maydanoz, Sarımsak Kürü, obezite sorununu çözdüğü belirtilen Mahmut Efendi Enginar Macunu, bel ve boyun ağrılarının ilacı olarak satılan Mucize Ağrı Kremi, prostat ve cinsel sorunlar gibi bir çok rahatsızlığa iyi geldiği iddia edilen Şeyh-i Şifa isimli ürünleri pazarlayan televizyonları affetmedi. 

Üst Kurul, 6112 sayılı Kanunun ilgili maddelerini ihlal eden SHOPPİNG CHANNEL, KANAL ÇAY, 1 AN TV,  BER TV, SÜPER TV,  ALASKA TV,  ARAFAT TV, KANAL TEK ve BAYRAM FM kanallarına üst sınırdan idari para cezası ile yayın durdurma cezası uyguladı.

Yıl içinde aynı ihlali sürekli tekrarlayan YASİN TV’nin yayın lisansı iptal edildi.

FALCIYA, BÜYÜCÜYE, DİN İSTİSMARCISINA GEÇİT YOK

Üst Kurulun gündemindeki diğer bir konu da halkın dini inançlarını sömüren sahtekârlardı.

İzleyicilerin telefon veya sosyal medya üzerinden katıldığı ve sorunlarını anlattığı SÜPER TV’de yayınlanan “Mücahid Han ve Diğerleri” isimli programı değerlendiren RTÜK, yayında kişilere cin, habis, musallat olarak isimlendirilen varlıklardan bahsedildiği ve izleyicilere bilahare görüşmeler ayarlandığını belirledi.

Hazırlanan izleme raporunun ayrıntılı olarak incelenmesi sonucunda insanların dinî duygularının istismar edildiğine kanaat getiren Üst Kurul, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 8. Maddesinin 1. Fıkrasının (r) bendi ihlal edildiğinden yayıncı kuruluş hakkında yüzde 3 oranında idari para cezası yaptırımı uygulanmasına oy birliğiyle karar verdi.

YORUMLAR 6
  • Murat Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Beleş Türk filmi izliyorduk o kanallardan. Yazık oldu
    Cevapla
  • Bahadır 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar bir yapışıyor, direk sende musallat var deyip teşhisi koyuyor, sonra seni arayıp sana dua yollayacaz 100 TL diyor, sen hatanı fark edip, hayır bana Allah yeter diyorsun onlar da diyor ki "efendim, şifa aramak da var" ben istemiyorum sizden birşey ben Allah'a sığındım diyorsun yine üsteliyor. Allah'ıma sığınmam O bana yeter demem karşısında düştükleri durum iyice emin olmanızı sağlıyor. Bu olaydan sonra da Allah derdinizi gideriyor ve onlar da cezaları yiyor. Sonsuz Hamd olsun Rabbimize
    Cevapla
  • John Wick 3 yıl önce Şikayet Et
    RTÜK; elindeki gezi olayları görüntülerini de İçişleri bakanlığına ver de o hainler tespit edilip cezasını çeksin.
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin baronları var bir kaç tane onlar vatandaşın sırtından para kazanıyor üstelik boş faydasız ürünler ile kargocular banka gibi para basıyor bu kanallar kapanması için kampanya başlatmak lazım
    Cevapla
  • Bir vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    RTÜK'ten cezaların devamı dileğiyle , dolandırıcılılara göz açtırmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat