Bakan Murat Kurum, deprem bölgesinde yapımı süren konutlardaki eksiklikleri fark ederek, firma müteahhidine, "İşini düzgün yapmayacaksan bırak" diyerek tepki gösterdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 6.8 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Elazığ'da incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum, Mustafapaşa Mahallesi'nde yapımı devam konutlarda incelemeler yaptığı sırada gördüğü eksiklikler ve hatalar nedeniyle yüklenici firmanın müteahhidine ise tepki gösterdi.

"İŞİNİ DÜZGÜN YAPMAYA NİYETİN YOKSA BIRAK"

Müteahhide uyarılarda bulunan Kurum, tepkisini şu sözlerle belirtti:

"Net bir şekilde söylüyorum ki, işini düzgün yapmaya niyetin varsa buyur yap ama yapmaya niyetin yoksa şurada bırak."

Bakan Kurum, müteahhide ayrıca inşaatta kot farkı bulunan alanın tekrar yapılması talimatını da verdi. Bir inşaatta sistemi düzgün kurarak işe başlayıp, aynı şekilde devam ettirmek gerektiğini söyleyen Bakan Kurum, Elazığ'daki sürecin takipçisi olacağını belirtti.

Yorumlar 36 Yorum Var
  • Esnaf 31.05.2020 11:54
    Sistem bozuk sanırdım, büyüdükçe sistemin olmadığını gördüm. İhaleyi alan yardımcı olsun diye taşeron tutabilir, buraya kadar tamam peki ihaleyi alan taşeron a veren oda alt taşeron a verip oda bir alt taşeron a yaptıran ! Allah bu ihaleyi alan namusuzlara sormazmı siz ne iş yaparsınız ? Zürriyeti mayası düzgün olan ihaleyi alan firma işini yapar gerisi çocuklarına haram yedirir.
  • Vangölü 65 31.05.2020 11:42
    vanda bazı utanmaz müteahitlerin parayı vurup halkı perişan eden üyelerden aldığı parayıla yapıp yari bırakan mutahitlerin inşaatları fuhuş yuvası ve tinerciler doldu kendi yaptığınız binaları denetliyorsunuz bide bunları takip ediniz sıradan herkes mutahit olmuş sn bakanım lütfen halka sahip çıkın
  • Mahmut 31.05.2020 11:19
    Hayatınız ezber yorumcular kurumlarda neler olduğundan haberiniz yok
  • Turgay 31.05.2020 11:18
    İsmi üzerinde bakan yani bakacak, görecek..! İşinde uzman olmayanı bakan olursa o da boş boş bakar. İşte bakan dedin mi önce kendisi bakacak. Baktımı da o mütahidin kurnazlığınıda anlayacak. Helal olsun bakanım. Denetim dedin mi işi masada değil başında denetlenmelidir.
  • denetim 31.05.2020 10:12
    Orda duran adama da yediriyorlar adam bir hava almaya çıkıyor sonra olan oluyor. Herşeyi denetlemesi lazım. Son 5 yılda bir çok kamu binası toki yapıldı hepsi şuan sanki 40 yıllık. Çöktü çatladı su çıkıyor su akıyor herşey var. Denetim her safhasında olmalı. Müfettiş dikin başına. Bizim müteahhit önce çalmayı öğreniyor. Sonra kalan para ile 5 kalite malzeme ile iş yapıyor gönülsüz.
Daha fazla yorum görüntüle