Merakla bekleniyordu! İçişleri resmen duyurdu: Yeni seyahat genelgesi...

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Şehir Giriş/Çıkış Seyahat Kısıtlaması" konulu genelge gönderdi.

Merakla bekleniyordu! İçişleri resmen duyurdu: Yeni seyahat genelgesi...
Merakla bekleniyordu! İçişleri resmen duyurdu: Yeni seyahat genelgesi...
GİRİŞ 30.05.2020 21:16 GÜNCELLEME 01.06.2020 14:00
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Genelge kapsamında, Büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van illeri ile Zonguldak ili olmak üzere toplam 15 ildeki şehir giriş-çıkış kısıtlaması 31 Mayıs Pazar günü saat 24:00’dan sonra sonlandırılacak. 

 

 

Genelgeye göre, "28 Mayıs Perşembe günü Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde büyükşehir statüsündeki 14 il ile Zonguldak iline uygulanan seyahat kısıtlamasının Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda 31 Mayıs Pazar günü saat 24:00’dan sonra sonlandırılması; şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde (uçak, tren, otobüs vb.) Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden kod alındıktan sonra biletlemelerin yapılması hususlarının değerlendirildiği belirtildi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda;

 

 

1- Şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde (otobüs, uçak) seyahat izin belgesi alma zorunluluğu yürürlükten kaldırıldı. Şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde (uçak, tren, otobüs vb.) Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden kod alındıktan sonra biletlemeler yapılacak.

2- Büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van illeri ile Zonguldak ili olmak üzere toplam 15 ildeki şehir giriş-çıkış kısıtlaması 31 Mayıs Pazar günü saat 24:00’dan sonra sonlandırılacak. 

65 YAŞ VE ÜZERİ İÇİN 1 AY ŞARTI

3- 65 yaş ve üzeri vatandaşların Seyahat İzin Belgesi almaları ve gidecekleri illerden en az bir ay boyunca dönmemek şartı ile tek yönlü olarak seyahat edebilmeleri uygulamasına devam edilecek. 

18 YAŞ VE ALTI İÇİN KRİTİK KARAR

4- Sokağa çıkma kısıtlaması devam eden 18 yaş ve altı çocuklar ve gençlerin yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile (veli/vasi olan 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlarımız hariç) Seyahat İzin Belgesi almaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabilecek.

Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek. Aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak , konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılacak" denildi

YORUMLAR 83
  • Rüzgar 3 yıl önce Şikayet Et
    Bide şu diş hastaneleri açılsa antibiyotik içmekten midemiz delinecek ağrıdan kıvranıyorum resmen
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Sağlıkda Tarih Yazan bizi Gururlandıran Devletimiz Sadece 65 yaş üstünde çok büyük hata yapıyor! .. Halk arasında infial durumu oluşan 65 Yaş üstü yasakları için alınan kararları tekrar gözden geçirsinler!
    Cevapla
  • Halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok saçma 65 yaş ve üstü her evde intent mi var herkeste akıllı tlf mu var alo 199 hakim gibi soru soruyor 65 yaş ve üstü cevap veremiyor hele e Devlet şifreleri yok sistemi kullanamıyoruz neden daha kısa ve sade bir bilgi istemiyor.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef kardeş Her şeyi güzel yapan sağlıkda Dünyada nerdeyse birinci olan Hükümet sadece 65 yaş üstünde çok büyük hata yapıyor! Bilim kuruuna göre Koronavirüsde tek suçlu 65 Üstü....Asıl Virüsü Yayan bulaştıran 20 Yaş üstüne her yer serbest istedikleri yere gidebilirler virüsü istedikleri gibi yayabilirler!.
    Cevapla
  • SERKAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Günübirlik veye hafta sonu gidip dönebilecek miyiz?
    Cevapla
  • SERRKAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Okuma bilmiyorsun ama yazabiliyorsun, ilginç!
    Cevapla
  • SERKAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Gittigimiz şehirde 14 günlük karantinaya taabi olacakmıyiz?.Bununla ilgili genelgede açıklama yok.Bilgisi olan cevaplayabilir mi?
    Cevapla
  • Erdoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu nerden çıkardın ne alaka
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı