Son dakika haberi: AKOM İstanbul için saat verdi, sağanak geliyor!

Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'a kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. Yağış nedeniyle su baskını, sel, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar gibi muhtemel riskler bulunuyor. AKOM da sağanak yağışın önümüzdeki 3 sata boyunca etkili olacağını duyurdu.

Son dakika haberi: AKOM İstanbul için saat verdi, sağanak geliyor!
Son dakika haberi: AKOM İstanbul için saat verdi, sağanak geliyor!
GİRİŞ 01.06.2020 14:05 GÜNCELLEME 01.06.2020 14:44

Son dakika haberi: İstanbul’da kuvvetli yağış beklendiği için yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, bugün İstanbul’da yerel olarak kuvvetli (15-40 kilogram/metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği için su baskını, sel, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. 

Yağış nedeniyle su baskını, sel, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar gibi muhtemel riskler bulunuyor.

 

AKOM'DAN UYARI

İBB, kuvvetli sağanak uyarısı yaptı: 

"AKOM'dan gelen son dakika açıklamaya göre, önümüzdeki üç saat boyunca kent genelinde aralıklarla kuvvetli (15-40 kg) sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişleri bekleniyor. Yetkililer, kısa süreli ve kuvvetli yağan yağmur nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklar, su baskını, göllenme gibi hadiseler için vatandaşa uyarılarda bulundu."

Bu arada kent genelinde yer yer sağanak etkili oluyor.

Bazı noktalarda aniden etkili olan yağıştan korunmaya çalışan vatandaşlar çevredeki iş yerleri ve duraklara sığındı.

Yağış nedeniyle trafikte de zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

KARADENİZ'DE 7 İLDE YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgenin bugün batı kesimlerinden başlayarak serin ve yağışlı sistemin etkisi altına gireceği ifade edildi.
Samsun, Kastamonu, Çorum, Ordu, Sinop, Amasya ve Tokat'ta cuma gününe kadar görülecek yağışların, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı kaydedildi.
Özellikle iç kesimlerde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışlar nedeniyle olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
Yağışlı ve serin havanın, cuma gününden itibaren bölgeyi terk edeceği ifade edildi.
Cuma gününden itibaren sıcaklıkların, bölge genelinde hissedilir derecede artacağı ve mevsim normalleri üzerine yükseleceği tahmin ediliyor.

KAYNAK: AA, DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier davetlilere döner kesti