İçişleri'nden 'Kürtçe müzik' iddialarına tokat gibi cevap

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamasında ‘Hafta sonu şehit olan polis ve askerlerimize başşağlığı dileyemeyenlerin garip bir şekilde polis katiliyle ilgili ortaya attıkları tartışmaları şiddetle reddediyoruz’ dedi.

İçişleri'nden 'Kürtçe müzik' iddialarına tokat gibi cevap
İçişleri'nden 'Kürtçe müzik' iddialarına tokat gibi cevap
GİRİŞ 01.06.2020 12:45 GÜNCELLEME 01.06.2020 12:45
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı sosyal medya hesabından “Millet düşmanlarının manipülasyonları durmuyor, haliyle açıklamalarımıza devam. Tek tek düzeltelim” diyerek şu açıklamayı paylaştı:

 


Hafta sonu şehit olan polis ve askerlerimize başşağlığı dileyemeyenlerin garip bir şekilde polis katiliyle ilgili ortaya attıkları tartışmaları şiddetle reddediyoruz.

Türkiye, insan haklarının korunması ve işkencenin önlenmesine yönelik olarak son 15 yılda devrim niteliğinde idari ve yargısal reformları hayata geçirmiş ve işkenceye sıfır tolerans göstermiştir. 
Başta AİHM kararları olmak üzere, ulusal ve uluslararası yargı kararlarında ülkemizde işkence olmadığı açık bir şekilde karar altına alınmış, en son olarak da 2017 ve 2019 yılı Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi raporlarında, iddia edilenin aksine Türkiye’de işkence bulunmadığı raporlanmıştır.

Diyarbakır’da polisimizi şehit eden katil zanlısının yakalandıktan sonra ilgili adli birime intikali sırasında, ağzından çıkardığı jilet ile görevli personelimize saldırması üzerine, artan oranda maddi kuvvet uygulanmak suretiyle zanlı muhafaza altına alınmıştır.

Gerek şahsın kendine zarar vermesinin engellenmesi, gerekse personelimizin kendi güveniliğinin sağlanması amacıyla ince arama yapılmak istenmiştir. Bu esnada şahsın direnmesi üzerine orantılı güç kullanılarak kıyafetleri çıkartılmış ve iç çamaşırının bel bölümünün lastik kısmında bir jilet daha bulunmuştur. Üst arama işlemi esnasında çekilen bir fotoğrafın sosyal medya hesaplarında paylaşıldığı anlaşılmaktadır. Söz konusu olaya ilişkin tahkikat derhal başlatılmıştır. 
Diyarbakır valiliğince konuya ilişkin basın bilgilendirmesi yapılmıştır.

Ayrıca; haftasonu Ankara’da ezan okunduğu esnada yüksek sesle müzik dinlenmesi üzerine iki grup arasında tartışma çıktığı ve Kürtçe müzik dinleyen gencin öldürüldüğü iddia edilmiştir. İddiaların aksine dinlenen müzik Kürtçe değildir.

Ve ezan okunduğu sırada yüksek sesle müzik dinleyenleri ikaz eden vatandaşımız, göğsünden yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve hayatını kaybetmiştir. 
Haliyle anlatıldığı gibi hayatını kaybeden müzik dinleyen değil, müzik dinleyenleri uyaran vatandaşımızdır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.  
Söz konusu konuya ilişkin Ankara Valiliğince basın bilgilendirmesi yapılmıştır.

Bu iddiaları ortaya atanlar, yıllardır bu konuyu istismar eden provakatörlerdir. 
Hukukun üstünlüğü, devletimizin gücüdür. 
İşkenceye sıfır tolerans, temel ilkemizdir. 
Terör, suç ve suçluyla mücadele etmek kadar provakatif her eylemle mücadele etmek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek de sorumluluğumuzdur. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA 

Ankara Valiliği'nden de konuyla ilgili yapılan açıklamada, 31 Mayıs 2020 Pazar günü akşam saatlerinde meydana gelen, bıçakla adam öldürülmesi olayıyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden kasıtlı ve yanlış iddiaların paylaşıldığı müşahede edilmesi nedeniyle açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilerek şöyle denildi:

"İddia edildiği gibi olay, maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır. Maktulün arkadaşı B.A. alınan ilk ifadesinde olayın bu şekilde başladığını belirtmektedir. Diğer yandan olayla ilgili şüpheliler derhal gözaltına alınarak gerekli adli süreç cumhuriyet savcılığı talimatları doğrultusunda detaylı bir şekilde sürdürülmektedir. Konunun başka mecralara çekilerek tahrik unsuru olarak kullanılmasının iyi niyetten uzak olduğu aşikârdır."

YORUMLAR 51
  • Diyarbakirli 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin mekkani cennet olsun...
    Cevapla
  • ali yazıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    ölen kardeşimize allahtan rahmet diliyoruz,yalancılarada Allahın lanetini diliyoruz.
    Cevapla
  • Davut 3 yıl önce Şikayet Et
    bu olayda ölen kürt kardeşimize sahip çıkmak gerekir ve onun kürtlüğünden faydalanmak isteyen hdp gibi fesatçılara fırsat vermemek gerekir
    Cevapla
  • TARIK 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamları görüyormusunuz. Ezana saygılı olun diyen çocuğu öldürüp birde gerçeği tersine çevirip iftira atıyorlar. Hz. Peygamberin birgün insi ve cinni şeytanlardan sana sığınırım Allahım diye Dua ettiğini duyan bir sahabi, İnsanlardanda Şeytan olurmu ya Resullalah demesi üzerine, Peygamberimiz Evet demiştir. DİKKATLİ olun bu şeytan kılıklıların bu çocuğa şarkı yüzünden öldürüldü demeleri provakasyon peşinde olanlar olduğunu gösteriyor.O yüzden Sosyal Medyadaki manüplasyonlara karşı uyanık olmak lazım.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 3 yıl önce Şikayet Et
    ezan okunurken kim olursan ol saygılı olacaksın edepsizlik yapmayacaksın efendi olacaksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...