Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi arasında sefer yapan 98S numaralı otobüste dün akşam saatlerinde tartışma çıktı. İçişleri Bakanlığı’nın otobüslerde yolcu sayısı sınırlamasının kalktığını açıklamasının ardından bir yolcu otobüsün kalabalık olmasına tepki gösterdi. Vatandaş, iddiaya göre Yenibosna ve Sefaköy durağında fazla yolcu alınması üzerine diğer vatandaşlarla tartıştı.

Otobüsteki vatandaşlar sınırlamanın kalktığını söylemesine rağmen yolcu ikna edilemedi. Otobüste yaşanan tartışma ise kameralara yansıdı. Otobüste fazla yolcu olmasına tepki gösteren bir vatandaş, “İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi bir otobüsün içerisinde 40 kişi olur diyor aç genelgeyi bak, 26 kişiydi 40 kişi oldu diyor" dedi.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • yunus 02.06.2020 15:50
    Vatandaşın demek istediği şu;yasaklar var iken 26 kişiydi şimdi normalde genelgede 40 kişi olması gerekirken bu rakamın çok üstünde sıkış pıkış yolcu var bunu demek istiyor ama şunu atlıyor İstanbul'da bu mümkün değil hayatın gerçekleri var her otobüste 40 yolcu olsa ayakta yolcu alınmasa İstanbul nüfusunu göz önüne aldığınızda yine vatandaş mağdur olur binlerce otobüs trafiğe çıkarılamayacağına göre.
  • Türkiye 02.06.2020 13:38
    İBBye kızın otobüsler yatıyor.
  • denk 02.06.2020 13:01
    tekstil sektörünü teşviklerle istanbuldan taşımanız lazım, doğudaki illere yaymanız lazım. demiryolu altyapısı karayolu altyapısı iyileştirildi. Deprem bekleniyor, doğulu iş gücüne dayanan sektörleri istanbuldan taşımanız lazım. İstanbul bu kadar insanı taşıyamıyor artık. İstanbulda büyük deprem olursa ekonomi çöker. Kentsel dönüşüm yapıları da çürük, denetlenmiyor çünkü. Marmara çevresi deprem riski altında taşıyabileceğiniz her sektörü taşımanız lazım.İstanbul içinde fabrika atelye kalmamalı.İş gücü ucuzlar sektör daha çok gelişir. İstanbulda yşamak masraflı.
  • ahmet 02.06.2020 12:48
    Zaten ençok otobüslerden bulaşıyor.
  • Arkut 02.06.2020 12:43
    Vatandas haklı, bu kadar tedbirin ardından böyle bir kararın alınmış olmasına inanamamıştır..
Daha fazla yorum görüntüle