AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Formülümüz önce toparlanma, sonra atılım

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, dört yeni finansman paketinin açıklandığını ifade ederek, "Dün bu destekleri verdiğimiz gibi bundan sonra da vereceğiz. Formülümüz önce toparlanma, sonra atılım" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Formülümüz önce toparlanma, sonra atılım
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Formülümüz önce toparlanma, sonra atılım
GİRİŞ 03.06.2020 19:46 GÜNCELLEME 03.06.2020 19:55
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin yaptığı açıklamada, ABD'deki ırkçılık karşıtı gösterilerle ilgili, "Dile getirilen eşitlik talebini Amerikan demokrasisinin, toplumunun geleceği açısından sağlıklı buluyoruz." ifadelerini kullandı.

"FORMÜLÜMÜZ ÖNCE TOPARLANMA SONRA ATILIM"

Çelik, dört yeni finansman paketinin açıklandığını ifade ederek, "Dün bu destekleri verdiğimiz gibi bundan sonra da vereceğiz. Formülümüz önce toparlanma, sonra atılım." dedi.

SİYASİ PARTİLER VE SEÇİM KANUNU'NDA YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLER

Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu'nda yapılacak değişiklikleri MYK'mız değerlendirmeye almıştır. Dünyanın gündemi ABD'de 'nefes alamıyorum' protestolarına odaklanmış durumda. Burada bizim görüşümüzü eksik yansıtan birtakım değerlendirmeler görüyoruz. Biz uzun süredir orada İslamofobik ve ırkçı şiddet konusunda kaygılarımızı aktarıp bilgi veriyoruz.

"BARIŞÇIL PROTESTOLAR BİR HAK"

Her protesto gösterisinde, toplumsal olayda birtakım terör grupları, yağmacı gruplar ve şiddet gruplarının ortaya çıktığını vurgulayan Ömer Çelik, şunları kaydetti:

"Herhangi bir şekilde meşru protestoları şiddete, yağmaya dönüştürmeye çalışan, ABD'deki kamu düzenini yıkıcı bir etki ile karşı karşıya bırakmaya çalışan bütün bu gruplara karşıyız. Barışçıl protestoların bir hak olduğunu ve bunun 'nefes alamıyorum' sloganıyla eşitlik, adalet ve özgürlük talep etmesini son derece meşru buluyoruz. Bir değişim gerçekleşmesi gerektiğini, ırkçı şiddete karşı bir tutum alınması gerektiğini ifade ediyoruz ama kamu düzenini bozacak şekilde insanların evlerini, iş yerlerini yağmalayanlar, şiddet uygulayanlar, meşru protesto hakkını bir şiddet hakkına dönüştürmeye çalışanlara da tamamen karşı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Umarız ki bu şahısların hem bu eylemleri engellenir hem de bunların esasında kamu düzenini tehdit ettiği gibi bu eylemlerin barışçıl doğasına verdikleri zararın da altının çizilmesi gerekir. Üstelik bunlar öldürülen George Floyd'un hatırasına da saygısızlıktır."

AYASOFYA'DA FETİH SURESİ OKUNMASI

İstanbul'un fethini çok güzel bir şekilde kutladık. Ayasofya'da Fetih Suresi okundu. Yunanistan buna nedense tepki gösterdi. Biz hiçbir Hristiyan'ın dini duygusuna hakaret etmeyiz. İslam düşmanlığı, ırkçılık sizin topraklarınızda var. Tüm dinlere hürmet ederiz.

FATİH SONDAJ GEMİSİ

Dünyada yüksek teknolojiye sahip 5 gemiden sayılıyor. Karadeniz'e açılması oldukça önemlidir. Mavi vatanda da çıkarlarımızı korumaya devam edeceğiz.

LİBYA'DA YAŞANAN GELİŞMELER

Hafter'in saldırıları savaş suçudur. BM tarafından da böyle ifade edilmiştir. Türkiye'nin pozisyonunu NATO da teyit etti.

Açık Semalardan çekilme bizim için çok yanlıştır. ABD'nin Açık Semalar anlaşmasından çekilmesi bizim için endişe vericidir. Bu kararın gözden geçirilmesini ummak istiyoruz.

Boğazın altında yapılan çekimlerde, maske ve eldiven atıkları gördük. Bu hastalıkların ortaya çıkmasını sebebi, bu kirliliktir aynı zamanda.

YORUMLAR 8
  • İsmet 3 yıl önce Şikayet Et
    VİZE Serbesti -SÖZÜNÜ Ve kalan Son 6. Kriter için hiçbir Adım atılmadı .., Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu - Etik yasası - BARAJ yasası çıksın diye Yıllardır Bekliyoruz ...
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyasi partiler kanunu baraj en aza indirilerek her parti seçime girebilmeli aldığı oy kadar TBMM temsil edilebilmeli fikrimce.
    Cevapla
  • Mücahit 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır, meclise girmeyi mi düşünüyorsun?
    Cevapla
  • Nadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Biraz cabuklastirin en önemli kanunu çıkarın provaktorluk yapan kardeşliği vatana ihanet eden yalan haber yapan algı yapan kin nefrete yol açan yalan haber yapanlara acilen ceza verilmesi için kanun çıkarın acilen bakin biten terör un tek umudu erken secim tek umudu içerdeki kripto yandaşları tarafında gezi yapmak bunu bekliyorlar inş olmaz terör iflasını açıklayacak allah aşkına acimayin hukuk içinde cezalarını verin uyanık olalım allah ülkemizi pnadirolisimizi ordumuzun korusun
    Cevapla
  • bozok 3 yıl önce Şikayet Et
    ben de destekliyorum barışçıl olmak şartıyla gösteri hakkı demokrasinin olmazsa olmazıdır
    Cevapla
  • UYARI! 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin Siyonist Küreselcilerin yanında yer almasını asla kabul etmeyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal