İşte CHP'li Banu Özdemir hakkında istenen ceza!

İzmir’de camilerde İtalyanca marş çalınması olayında sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

İşte CHP'li Banu Özdemir hakkında istenen ceza!
İşte CHP'li Banu Özdemir hakkında istenen ceza!
GİRİŞ 04.06.2020 13:17 GÜNCELLEME 04.06.2020 13:17
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde İzmir’de birçok cami hoparlörlerinden İtalyanca Çav Bella Marşı çalınması olayına ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımlarının ardından CHP’li Banu Özdemir hakkında soruşturma başlatılmıştı.

 

 

Olayla ilgili tutuklanan ve bir hafta tahliye edilen Banu Özdemir hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Banu Özdemir hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan hazırlanan iddianame 50. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, "Banu Ö’nün ramazan ayında ve Ramazan Bayramı arifesinde sosyal medya üzerinden videolara hiç yer vermeksizin, yapılan eylemin kınanması mümkünken şüpheli tarafından alay ederek paylaşılması, dini hassasiyetler itibarıyla toplumun önemli bir kesiminde kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturacak şekilde kin ve nefrete yol açmaya matuf olduğu ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 16
  • nam 3 yıl önce Şikayet Et
    namaz kılan, mümin biri devleti yönetiyor diye hem devlete devletin memurlarına hem dine düşman oluyorlar. Bunların asıl derdi dinle, dine düşman bunlar.
    Cevapla
  • memo-se 3 yıl önce Şikayet Et
    halk adaleti görmek istiyor artık yeter
    Cevapla
  • Sadi Erkenci 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakmayın siz habere... Hiç bir ceza almayacağına bahse girerim.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir cezada çıkmaz hiç bir şey de olmaz bu kaçıncı CHP lilerin İslama saldırmaları hakaretleri seçim zamanı camilerde yasin okurlar seçim bittimi camiler de Çav bella çalarlar asıl sorun bunlara oy veren Müslüman kitlede
    Cevapla
  • yorumcu baba 3 yıl önce Şikayet Et
    yani bu beraat demek oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız