Haliç temiz ve mavi olan eski günlerini özlemeye başladı

İstanbul'un Altın Boynuz olarak bilinen dünyaca ünlü Haliç'i, CHP'li belediyenin yönetiminde kısa sürede kirlendi. Pis kokularından AK Partili belediyeler döneminde yapılan yatımlarla kurtulan Haliç, şimdi yakın geçmişine özlem duyuyor.

Haliç temiz ve mavi olan eski günlerini özlemeye başladı
Haliç temiz ve mavi olan eski günlerini özlemeye başladı
GİRİŞ 05.06.2020 20:36 GÜNCELLEME 05.06.2020 20:36

Son olarak yaptıkları "Temel Atmama Töreni" ile komik duruma düşen CHP'li İBB yönetimi, Haliç'te 10 ayda 400 bin metreküp çamur birikmesine neden oldu. Dünya Çevre Günü'nde Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız profesyonel dalgıç ekipleriyle Haliç'e dalış gerçekleştirdi.



5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve dalgıç ekibi balıklara yem vermek için Hasköy sahilinden Haliç'e dalış yaptı ve ardından denizde pankart açtı. Gerçekleştirdikleri dalışın ardından konuşma yapan Başkan Yıldız, "Anlamlı bir günde anlamlı bir mekandayız, bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü biz de İstanbul'un, dünyanın göz bebeği olan Haliçimizde bu Çevre Günü etkinliğini kutlamak istedik.



Dünya, hızlı bir şekilde gerçekleşen iklim değişikliklerini, küresel ısınmayı, ekolojik dengedeki bozuklukları takip ediyor. Bugün profesyonel dalgıçlarımızla beraber ben de dalgıç elbisesini giydim ve Haliç'in mavi olduğunu umduğum sularına daldım. 22 Eylül'de Avrupa Hareketlilik Haftası münasebetiyle burada profesyonel ve milli yüzücülerle yüzmüştüm.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor