Zırhlı ambulansa hain saldırı! İdlib'den acı haber

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İdlib'de zırhlı ambulansa yapılan saldırıda bir asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Bölgede tespit edilen hedefler ateş altına alınarak, gerekli karşılık verilmiştir" denildi. Saldırı sonucu şehit olan Piyade Jandarma Uzman Çavuş Ercan Zengin'in Samsun'daki ailesine acı haber ulaştı.

Zırhlı ambulansa hain saldırı! İdlib'den acı haber
Zırhlı ambulansa hain saldırı! İdlib'den acı haber
GİRİŞ 06.06.2020 00:39 GÜNCELLEME 06.06.2020 00:42
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İdlib'de 05 Haziran 2020 tarihinde, zırhlı ambulans aracına yapılan saldırı neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler ateş destek vasıtalarımızla derhal ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiştir" denildi.

 

Açıklamada ayrıca, şehide Allah'tan rahmet, ailesi TSK ile Türk milletine başsağlığı, yaralı askerlere de acil şifalar dilekleri iletildi.

YENİDEN GÖREVE DÖNMÜŞ

Suriye'nin İdlib kentinde zırhlı ambulans aracına yapılan saldırı sonucu şehit olan Piyade Jandarma Uzman Çavuş Ercan Zengin'in Samsun'daki ailesine acı haber ulaştı.

Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevlilerince, gece saatlerinde şehit Zengin'in İlkadım ilçesine bağlı Aşağıavdan Mahallesi'nde yaşayan babası Rahmi ve annesi Feriha Zengin'e şehadet haberi verildi.

Acı haberi alan aile üyeleri ve yakınları üzüntüye boğuldu. Haberin ardından evin etrafına Türk bayrakları asıldı.

Şehit Zengin'in 29 Şubat'ta 2020'de Türk askerine düzenlenen hava saldırısında 33 Mehmetçik'in şehit olduğu İdlib'te hafif yaralandığı ve iyileştikten sonra yeniden görevine döndüğü öğrenildi.

Evli ve 4 kardeşi bulunan şehidin naaşının bugün Büyük Cami'de öğle namazına müteakip kılınacak cenaze töreninden sonra Aşağıavdan Mahallesi'ndeki şehitlikte toprağa verileceği bildirildi.

ABDULLAH AĞAR: MEHMEDİMİZ 'İNSANLIĞINDAN' VURULDU

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ağar, ''Mehmedimiz bugün İdlib’te “İnsanlığından” vuruldu. Bir şey soracakmış, söyleyecekmiş gibi, hasta uzmanımıza yaklaşıp, kahpe-sinsi-alçak silahlarıyla evladımızı vurdular. Namussuzlar!'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 42
  • Zengin 3 yıl önce Şikayet Et
    Hts denilen örgüte bağlı mensuplar kardeşimi bu ambulansta şehit etti neden bunlardan intikam Ali motor derhal ateşle misli verilene kadar o ambulansı neden tek başına izin veriliyor nede. Önünde yada kotunde arkasında güvenli aracınız yok malesef çok büyük ihmal var tsk da nerede kirpi araçlarınız nerede sorlantlar yazıklar olsun Ve ikide bir şehidimizin peşinden misliyle karşılık verildi yazıp atmayın Zırhlı ambulansta benim canım kardeşim ERCAN ZENGİN şehit düştü ihmalsizliginizin yüzünden tsknn
    Cevapla
  • BOZOKLU66 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin yigidimize ve Şehitlerimizin cümlesine.Mekanlarını cennet eylesin.
    Cevapla
  • Beta 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'u Teala rahmet eylesin İNŞALLAH
    Cevapla
  • Hizli 3 yıl önce Şikayet Et
    Iyi de yapan kim? Idlibde bazıları aşırı olan terör gruplarından olmasın? Onlar da bizim Idlibde olmamızdan çok rahatsız ve laf dinlemiyorlar.
    Cevapla
  • Şura kaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Şehidimize Allahtan rahmet ailesine sabir dilerim başimiz sagolsun. Yaralı askerlerimize Allahtan acil şifalar dilerim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!