Dikkat çeken yazı: Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olsaydı ne olurdu?

Yeni Akit yazarı Hacı Yakışıklı, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olup ülkeyi yönetirse olabilecek senaryoları yazdı. Aklına gelenleri madde madde sıralayan Yakışıklı, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Dikkat çeken yazı: Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olsaydı ne olurdu?
Dikkat çeken yazı: Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olsaydı ne olurdu?
GİRİŞ 08.06.2020 12:35 GÜNCELLEME 08.06.2020 12:35
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Yeni Akit yazarı Hacı Yakışıklı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olması halinde ülkede yaşanacakları madde madde sıraladı. Yakışıklı'nın "Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olsaydı?" başlıklı yazısı şöyle: 

 

 

Olmaz ya haydi oldu diyelim! Kılıçdaroğlu’nun 2002’den 2020’ye kadar ülkeyi “tek başına” yönettiğini düşünelim!

Biliyorum bu düşünce, beyin devrelerinde ağır hasara yol açabilir ama sizler için bu riski ve hasarı göze alıp kendimi feda ediyor ve aklıma ilk gelenleri yazmaya başlıyorum. 

 

 

*Anayasa asla değişmezdi, darbe kanunları aynen devam ederdi.

*585 su barajı yapılmaz, yerine 5 çeşme açılır ve musluğu çevrilmek suretiyle “Bu su neyinize yetmiyor” sloganıyla teşekkür beklenirdi.

*Milli Savunma Bakanı Sezgin Tanrıkulu, Kültür Bakanı Müjdat Gezen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Yılmaz Özdil, Adalet Bakanı Ekrem Dumanlı, İçişleri Bakanı Barış Atay, Aile Bakanı Canan Kaftancıoğlu, Dışişleri Bakanı Can Dündar, Hazine Bakanı Ekrem İmamoğlu, Ticaret Bakanı Mansur Yavaş, Milli Eğitim Bakanı Garo Paylan olurdu. Fetullah Gülen Türkiye›ye dönüp Diyanet İşleri Başkanı olurdu. Enis Berberoğlu MİT Başkanı olurdu.

*İrtica daima her MGK›nın baş gündemi olurdu

*Gürsel Tekin Basın İlan Kurumu Başkanı olur, zaten tüm gazetelere el konduğu için tek görevi mevcut gazetelerde gözden kaçan “isyankâr yazarlar” olup olmadığını tespit etmek olurdu. Muhalif medya diye bir şey olmaz, hiç kimse “diktatör” diyemezdi, dese de bu o kişinin son sözü olurdu.

*Muharrem İnce köyüne döner, bir yandan tavukları yemlerken diğer yandan “Ben sizin prezident prezidentiniz olacaktım be” diye iç geçirerek sürgün günlerinin tadını çıkarırdı.

*Ülkesinde okuyamadığı, okutmadıkları için binlerce genç yurtdışında sürüne sürüne okumak zorunda kalırdı.

*SİHA diye bir kavram olmazdı. Her sene kaç mühendisimizin uçak kazalarında öldüğünü ancak gizli kahve köşelerinde “Ne olacak bu ülkenin hali” cümlesiyle tamamlayıp evlere dağılırdık.

*PKK’nın her sene kaç vatandaşımızı katlettiğinin istatistiği 2020’de de tutulurdu.

*28 Şubat 1000 yıl sürer, dönemin paşalarına cadde ve sokak isimleri armağan edilirdi. 

*TRT Şeş asla kurulmaz. “Kürtçe diye bir dil var mı yok mu?” tartışmaları kaldığı yerden devam ederdi. 

*Bir tane bile şehir hastanesi yapılmayacağından ve sağlık devrimi söz konusu olmayacağından dolayı sabahın 5’inde hastaneye sıraya girer, şayet ölmezsek akşama eve dönerdik.

*Aydın Doğan’la pijama partisi etkinlikleri günlerce haber yapılırdı.

*IMF ve borçlar bakanlığı kurulurdu.

*Paraya 6 sıfır eklenirdi. Bakkaldan 1 TL’ye alınan sakız 1 Milyar TL’ye alınırdı, 2 ekmek 2 buçuk milyar TL ederdi.

*Her sene Kenan Evren’i anma haftası yapılırdı.

*Başörtü okullardan sonra sokakta da yasak olur, başörtü ile kendi evine girenlere bir daha evden çıkmama cezası verilirdi.

*18 yaş altındakilere Kur’an-ı Kerim kurslarına gitmek yasaklanırdı.

*Çöpler büyükşehirlerde haftada 1 kere toplanırdı.

*Duble yollar ve hızlı tren sadece Amerikan filmlerinde görülen bize çok yabancı şeyler olurdu.

*Uçağa binmek ancak zenginlere mahsus bir özellik olurdu. THY’nin her sene açıkladığı zarar çok rutin bir gelenek hâline gelirdi.

*Benzin istasyonları haftanın belli günlerinde açık olur, eldeki karneden yazan miktardan fazlası verilmezdi.

*Tank modernizasyonu İsrail’de mi yapılsın yoksa İsrailliler Türkiye’ye mi gelip yapsın tartışmasının asla üçüncü bir şıkkı olmazdı.

*Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının ismini bilmeyeni KPSS’ye bile almazlardı.

*2023 hedefleri belirlenir; buna göre ilk doğalgaz hattının İstanbul’da hangi mahalleye çekileceği kararlaştırılırdı. Türkiye’de evlerde doğalgaz olmaz, tüp gaz kuyrukları bitmeden tüp biter, umutlar hep yarına kalırdı.

*Mavi gökyüzü hepimize dar edilirdi. “DGM önünde ananas ağacı” türküleri bestelenirdi.

*E-devlet diye bir şey olmaz, SSK dökümü devlet dairesine giderek 5 milyar karşılığında (Bugünkü 5 TL) kuyruğa girerek alınırdı.

*Devlet memuruna “Bugün git yarın gel” yetkisi verilirdi.

*Dolmuş ve otobüslerde hamile, yaşlı ve çocuklara aldırmadan fosur fosur sigara içilirdi.

*Uğur Dündar ana haber spikeri olmaya devam eder; “Bir evde tam 5 kişi topluca namaz kılarken emniyet güçleri tarafından basıldı” haberleri korku müziği eşliğinde verilirdi.

Şimdi tüm bu yazdıklarım size abartı gelebilir, hatta ironi bile zannedilebilir. “Bu kadar olmaz canım” diyen arkadaşları da duyuyor gibiyim!

AMA soruyorum; biz bunların hepsini iliklerimize kadar yaşamadık mı? Hatta yazmadığım o kadar çok şey var ki; “Hacı kardeşim şunları da ekleseydin” dediğinize eminim; ama ben aklıma ilk gelenleri yazmayı tercih ettim.

Hülâsa; ya dünyaya yön vereceğiz yahut zelil olacağız! İkisinin de tercihi bizde!

NOT: Bu yazıdan sonra zehirleneceğim endişesine kapılan arkadaşlar varsa üzülmesinler, bol bol yoğurt yedim, zehirlenmeye birebir! An itibariyle hâlimize sonsuz şükürler ediyorum.

KAYNAK: YENİ AKİT
YORUMLAR 135
  • engin 3 yıl önce Şikayet Et
    bu adam daha niye yaşıyor ya ? sırf oksijen ısrafı ve görüntü kirliliği .
    Cevapla
  • tahir TOPTAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    oncelikle yaptığınız bu tespitleri yeni nesile cok iyi anlatmamiz gerekiyor bu yazinizdan dolayi tebrik ediyor her daim cesareti ile tum medyaya ornek olan akit ailesine teşekkür ediyorum rabim yar ve yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Dadas 25 3 yıl önce Şikayet Et
    vallahi akitin yorumu bile korkuttu beni 79 lardaki 1 litre benzin 1 litre zeytinyagina muhtac oldugumuz günler aklima geldi Allah korusun hayali bile korkunc gencler bilmez dedelerine baba larina sorsa o günleri insallah rüyama gelmez...
    Cevapla
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki sistem çok güvenli değil. Kazara bu adam seçilse ne kadar kötü bir senaryo olacağı ortada bu da evet dediğimiz sistemin güven vermediğini gösterir. Bkz. şecaat arz ederken sirkatin söylemek.
    Cevapla
  • Allah gostermesin 3 yıl önce Şikayet Et
    kilictaroglu cumhurbaskani olsaydi emirleri abd nin bir sehrinden alir askeriyenin yonetimini pentagona mitin yonetimini cia ve missada ekonomiyi imf nin memuru kemal dervise devreder diyanet baskanligi cami ve kuran kurslarini kapatir hatta satar kuran okumayi ve muslumanim demeyi bile yasaklar icisleri bakani murat karayilan milli savunma bakani bahoz erdal dis isleri bakani selaaddin demirtas yapardi su an kovitten caddeler ceset dilu sokaklar copten everest olmus yollar sorviover cukurlari sular lagimun ve camurun her tonu akar elektrikler kesik... vb. vunlar 1940 chp si ve 1980 chp si donemlerinde fazlasiyla yasandi
    Cevapla
  • Kıbrıslı 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel yazmışsın da Libyayı, Suriyeyi, Akdenizi, S-400 leri, Nükleer santralleri, Köprüleri, havaalanını, metroları, askeri darbeyi de ekleme olanağın olsa keşke.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi