Haliç'i çöplüğe çevirdiler

Koronavirüs kısıtlamasının kalkmasının ardından hafta sonu sahile akın edenler Haliç'i çöplüğü çevirdi.

GİRİŞ 08.06.2020 15:20 GÜNCELLEME 08.06.2020 15:52
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Koronavirüs kısıtlamalarının ardından normalleşme sürecinin başlamasıyla ilk hafta sonu Haliç kıyısı ve Galata köprüsüne yüzlerce kişi akın etti. Amatör balıkçılar ve sahile gelenlerin etkisiyle Galata Köprüsü'nün dibi çöplerle doldu. Atılan çöpler deniz yüzeyini kapladı. Bugün deniz yüzeyinde utandıran görüntüler oluştu.

 

 

DENİZ YÜZEYİ ÇÖPE DÖNDÜ

Ortaya çıkan manzara karşısında üzüntüsünü dile getiren Mehmet Salih, cep telefonuyla çektiği daha önce yunusları göstererek, "Dükkanlar kapalıyken bunlar vardı. Şimdi görüyorsunuz halini" dedi. Salih, "Maalesef bizim insanlarımız yapıyor bunu. Görgüsüz, medeniyetsiz insanlar yapıyor bunu. Belediyeyi arıyoruz ama bir saat sonra geliyor. O sırada çöpler açığa gidiyor zaten" diye konuştu.

 

 

Muhammed Çağrı Aydın da, "Karantinadan çıkalı 10 gün olmadı. 10 gün içerisinde bu hale geldik. 2 aydır deniz temizlenmişti. Eskisinden daha kötü hale getiririz yakında. İnsan görünce içi acıyor. Görüntü kirliliği değil bu, başka bir şey. Bilerek yapıyorlar. Denizi berrak görmek zorlarına gidiyor herhalde. Bunun başka bir açıklaması olamaz. Yunusları bir daha göremeyeceğiz zaten. O şansı da elimizden alıyorlar" dedi.

"ŞU PİSLİKTE TURİST GELİP OTURMAZ"

Galata Köprüsü altında esnaflık yapan Şehmuz Yontürk ise, "Şu manzara belediyenin bir ayıbıdır. Gelip görmeleri lazım. Şu pislikte turist gelip oturmaz. Yemek sektörü var burada kimse gelip yemek yemez. Midesi bulanır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 21
  • EFSANE61 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin "Esnaf Sehmuz Yöntürk"! Neden Belediyenin Ayibi olsun !? Bence oradaki O kirli görüntü, Milletimizin AYNASI'DIR. Malesef Millet olarak, hatta Müslüman Milleti olarak iSLAMA yakisir birer Müslüman Halki olamadik, hala. Cok üzücü. Selamlar.
    Cevapla
  • vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Atturmayın çöp hocam, yazsınlar cezayı kol gibi, ödemeden de hiçbir vatandaşlık işlemi, bankacılık işlemi, alım satım yaptırma bak atıyorlar mı bir daha.
    Cevapla
  • sinirli 3 yıl önce Şikayet Et
    istanbulu medeni saymak için ekreme bakmak lazım.... kucaklıyor, seviyor... oy verenlerde medeniliklerini gösteriyorlar çöplükte yaşamak istiyorlarsa ne diyelim
    Cevapla
  • mtrkrn 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman (?) temiz olursa zaten temizleyecek bir şey olmaz ! Maalesef müslüman gibi yaşamıyoruz.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Yere çöp atana ceza başka türlü çözülmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!