HDP ittifak şartını açıkladı: İsteyen gelir, isteyen gelmez!

Erken seçim iddialarının gündemden düşmediği şu günlerde, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gizli ittifaklara kapılarını tamamen kapadıklarını belirterek "Bunun için kapımız bütün muhalefet partilerine açıktır. İsteyen gelir, isteyen gelmez, bu kadar basittir" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 08.06.2020 19:14 GÜNCELLEME 08.06.2020 19:14
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Erken seçim iddialarının sıklıkla dillendirildiği şu günlerde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan sürpriz bir çıkış geldi. Artık kapalı kapılar ardında ittifak görüşmesi yapmayacaklarını belirten Buldan, "Halkımız bunu kabul etmiyor. Halkımız, şeffaf, açık bir ittifak istiyor. Bunun için kapımız bütün muhalefet partilerine açıktır" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kars'ta HDP İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

 

 

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Kars'ta HDP İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında, salgın süreci dolayısıyla halkla bir araya gelemediklerini, bu kapsamda normalleşme sürecinde ziyaretlere başladıklarını söyledi.

"İSTEYEN GELİR, İSTEYEN GELMEZ"

 

Kazandıran ve kaybettiren pozisyonunda olduklarını ifade eden ve bundan sonra kapalı kapılar arkasında ittifak pazarlıkları yapmayacaklarını ifade eden Buldan, "Bu ülkeye barış, demokrasi, özgürlükler gelecekse bunlar demokrasi güçlerinin bir araya geldiği ve oluşturacağı ittifaklarla gelecektir. Şimdi herkes HDP'yi bir öcü partisi olarak görüyor ve önümüzdeki seçimlerde bizimle ittifak yapılmaması için önlemler almaya başladılar. Bakalım biz başkalarıyla ittifak yapacak mıyız? Kazandıran ve kaybettiren bir pozisyonda olan milyonlarca insanın oy verdiği bir parti, başkalarına gitmek yerine, diğer partilere kapısını açacak şeffaf ve demokratik bir ittifakın önünü açacak. İsteyen gelir, isteyen gelmez, bu kadar basittir" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 128
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    gizli ittifak yapmayacağız derken chp yi , ip i kurtarıyor bu partiler üzerindeki baskıyı kaldırıp bu partilerden akp ve mhp ye kayan kayacak olan oyların derdindeler bunlar şam şeytanına da pabuç giydirip kandırır
    Cevapla
  • Sel 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni bozuntulari ortaya cikiyor yavas yavas yandas aramak icin.
    Cevapla
  • Çiçek. 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah emrine uymayan ların cezasını verecek bunlar Dünyada hep kalacakmış gibi güc para için İnsanlar bir birine düşürüyorlar kardeşi kardeşe vurdurup ötekileştiriyorlar Allah size fırsat vermesin tez zamanda sizde acı çekmek neymiş görürsünüz Allah ın izniyle Hdpliler kan akıtmaktan çocuk kaçırmaktan tehtit ten vazgeçmeyen partisi CHP ve hdp fetöcüler gibi Allah bizi korusun sizden Amin
    Cevapla
  • Can Polat 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizi sizin gibi olan ister ancak.
    Cevapla
  • Nazım KARAMEHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    PKK açık oynuyor, Kandil açık oynuyor, Fetö açık oynuyor, gel geleim CHP, İP kaçak güreşiyor, istemem yan cebime koy diyor. Bir de ek olarak sahtekarlık da yapıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı