Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde bir çocuk için düzenlenen doğum günü kutlamasının ardından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan anne tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'dan anne ve babasını ziyaret etmek ilçeye gelen B.Y. isimli kadın, Çal Mahallesi Uğur Sokağı'ndaki evde çocuğu için doğum günü kutlaması düzenledi.
Kutlamanın ardından rahatsızlanan B.Y, Eskişehir Şehir Hastanesine başvurdu.

Kovid-19 testi pozitif çıkan kadının tedavisine başlandı.
Mahmudiye Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Mahmudiye Toplum Sağlığı Merkezi filyasyon ekibince izlem ve temaslı araması çalışması gerçekleştirildiği bildirildi.
Çalışmalar sonucunda 32 kişinin temaslı olarak tespit edildiği duyurulan açıklamada, şunlara yer verildi:
"28 kişinin filyasyonu Mahmudiye Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri tarafından, 4 kişinin ise ikametleri Eskişehir merkez olması nedeniyle filyasyonu Tepebaşı İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibi tarafından yapılmıştır. Temaslıların çoğunun aynı sokakta olmaları ve izolasyonlarının sağlanamayacağı kanaatine varıldığından bazı sokak ve evlerin 14 gün boyunca karantinaya alınması uygun görülmüştür. Karantina bölgesinde bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçları Kaymakamlığımızca karşılanacaktır."

Açıklamada, vatandaşların maske ve sosyal mesafe kurallarına azami ölçüde uyması istendi.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Bir Dost 09.06.2020 04:15
    Yakub saçmalamışsın.
  • Kul hakki 08.06.2020 23:58
    virus tedbirlerinde bu gune degin hukumetimiz saglikcilarimiz ve emniyet guclerimiz dunyanin takdirini kazanan ornek alinan ullke olduk 1 hazirandan itibaren halkin yogun istegi uzerine serbestelik geldi yani artik 1 hazirandan itibaren virusle mucadelede top halkta yani bizde eger bizler kurallara sosyal mesafeye maske takmaya temizlige uyarsak kisacasi kul hakki gozetirsek bu virus biter ama biz laftan sozden anlamaz kurallari sosyal mesafeyi maskeyi takmaz hem kendi hem yakinlari hem de insanlarin hayatini riske sokar kul hskkina girersek bu olay bitmez bu tarz davrananlara hakkimizi helal etmiyoruz mizan terazisinde sirat koprusunde hakkimizi isteriz
  • Yakub 08.06.2020 22:33
    Doğum günü kutlamak haramdır. Ömrüm bitiyor yani pilim bitiyor onamı sevinmek gerek. Biz hem bu dünya hem ahiret güzelliklerini arzuluyoruz. Doğum günü kutlamak kâfirlerin âdetidir. Peygamberler ve varisleri bunu yapmıyorlar. Kitaplarda yazmıyor.
  • ali 08.06.2020 22:29
    tadavi masraflarını da bu şahıs ödesin devlete yük olmasın.
  • İlhan Gür 08.06.2020 22:07
    Bunlara vereceksin meşe sopasını ! Nedir devletin bu gibi kendini bilmezlerden çektiği ? Doğum günü kutlamazsanız ölürsünüz.
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek