Henüz 22 yaşında bir öğretmen olarak atandığı Batman Kozluk'ta alçak PKK'lı teröristler tarafından katledilen Aybüke Yalçın'ın babası Sadık Yalçın A Haber'e konuştu.

Sadık Yalçın, "Aybüke'nin ismi kültürümüzün içinde Türk tarihinin içinde olan bir isim. Biz de yetiştiğimiz aile kültürü ve genel Türk İslam kültürü içinde Aybüke isminin var olduğunu biliyoruz. Fakat isminin Aybüke olarak konulmasının sebebi, 1993 yılında Rusların desteğiyle Ermenilerin Azerbaycan'da planlı bir şekilde yapmış oldukları katliamların neticesinde bir çizgi film ele alındı. Azerbaycan'ın kırsal bir köyünde geçen olay anlatılıyor. Rusların uçaklarla attığı bebek görünümlü bombalar minik çocuğun dikkatini çekiyor. Küçük çocuk bir hevesle eline alıyor ancak bomba olduğu için patlıyor. Bu çizgi filmden etkilendik, özellikle annesi. Ve böyle karar verdik. Türk tarihinde de çokça Aybüke geçiyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • MUSTAFA 11.06.2020 10:47
    Demirtaş ve avenelerinin eseri. Bunları hapiste ziyarete giden CHP'liler Aybüke öğretmenin ailesinin ziyaeretine gitti mi?
  • ben 11.06.2020 09:41
    mekanı cennet olsun
  • Vatansever..... 10.06.2020 09:14
    Allah mekanını cennet eyler kızımızın inşallah