Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar, açıklamasında Yunan Savunma Bakanı'nın 'Savaşa hazırız' sözlerine de cevap verdi.

"YUNAN BAKANIN DİLİ SÜRÇMÜŞTÜR. MATEMATİKSEL OLARAK MÜMKÜN DEĞİL"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunan Bakanı'nın 'savaşa hazırız' açıklamasıyla ilgili "O bir dil sürçmesidir. Yunanistan'ın Türkiye ile savaşmak isteyeceğini matematiksel olarak, ben askerlik noktası nazarında doğru olmadığının altını çizmek istiyorum." dedi.

"YUNANİSTAN ADALARI SİLAHLANDIRMAKTAN VAZGEÇMELİ"

Biz Yunanistan ile Ege'de, Akdeniz'de olabildiğince sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirmek suretiyle, konuşmak suretiyle sorunları aşmak kararlılığıyla çalışıyoruz. Ve bu noktada da bazı ilerlemeler kaydediyoruz. Türkiye ile matematiksel olarak savaşacaklarını düşünmüyorum. Konuşalım tartışalım diyoruz. Ama biz bunu söylüyoruz diye bunun yanlış anlaşılmasına, tehdide vs. de boyun eğmeyeceğimizi de söylüyoruz. Silahlandırdıkları adaları silahsızlandırmaları lazım.

"HAFTER LİBYA DIŞINA KAÇTI" İMASI

Akar, Libya'daki son durumla ilgili de, "En bütük güç haklı olmak, adalete-hukua uygun olmak. Arkasındaki destek çekildikçe, ortadan kalktıkça Hafter'in orada kaybolacağı kesin. Rusya, Libya'da uçaları olduğunu reddediyor.

Hafter'in Libya dışında olduğu yönünde bilgi aldık. Amacı belli olmamakla birlikte bazı haberler, bazı bilgiler bize ulaşıyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 61 Yorum Var
  • İbrahim 12.06.2020 18:30
    Yunanin elinde s300 ve 15 sisteme yakin patriot var suadiarabistana patriot gonderme karari aldi yeni. Yeni s400 siparislerimiz neden verilmiyor?
  • Serhan.acar 11.06.2020 11:34
    Biz.savasahazir.suruyeliler.gibi.kacmayiz.devlet.cagirsin.biz.gideriz..vatan.sana.cangurban
  • SABRİ 11.06.2020 09:32
    ne güzel cevap helal olsun sayın bakanım
  • Ülkücü bozkurt 11.06.2020 08:27
    Bizde sabırsızlıkla bekliyoruz yunanlıları mademki savaş istiyorlar köklerini kurutalımda ürüp durmasınlar
  • Mehmet celik 11.06.2020 07:37
    Gece bekçileri bir gün mesai bitimi gündüz gidip yunanin işini bitirip gece mesaisinede yetişir ayağını denk al yunan
Daha fazla yorum görüntüle