Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, saat 17.24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bingöl'de meydana gelen depremde iki köyde bazı evler yıkıldı.

Depremde Karlıova ilçesine komşu Yedisu ilçesine bağlı Elmalı ve Dinarbey köyünde 10 ev çöktü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan depremde ilçeye bağlı Kaynarpınar, Balpınarı, Ormaniçi, Çayköy, Kökpınar ve Karşıyaka köylerinin tarandığını, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını bildirdi.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Cucumber 15.06.2020 11:32
    Herkes deprem yönetmeliğine uyarsa böyle bir manzara olmaz... Allah masraftan kaçmak için boşluk bırakan mühendislere hak ettiğini versin. Bu arada bu devirde bu ülkede böyle taştanda ev olamaz. Denetlenmesi lazım Herkes evine deprem çantası yaptırsın. Hayırlısı olsun... EVDEKAL alalım sağlıklıca kalalım ve kurallara uyalım
  • yta 15.06.2020 01:18
    Ben bir inşaat mühendisi olarak şunu söyleyebilirim.Eğer deprem yönetmeliğine uyulsa bu sorunların hiçbiri yaşanmaz.Fakat kırsal bölgelerde birçok insan birkaç bin tl den kaçmak için bir yerlerden arakladığı proje ile ev yaptığını sanan tek kariyerleri ilk okul terk olan ustalara ev yaptırıyor.Aslında bu kanunsuz bir hareket fakat nasıl olsa yarın öbür gün bir imar barışı çıkar diye böyle ev yaptırıyorlar.Ve bir de ilave olarak zaten imar barışında birçok böyle eve ruhsat verildi.Ve son dönemlerde mühendislik kontenjanları aşırı arttı ve kalite kalmadı.Son olarak ise bizde herkes mühendis zaten herkes her şeyi biliyor.
  • İsmail 14.06.2020 20:53
    Şu yıkılan evleri görüyoruzda içimiz sızlıyor Bu devirde ülke sınırları içerisinde böyle yapı olmamalı, yetkililerimiz bu hususta çalışma yapmalılar
  • Beta 14.06.2020 20:36
    Allah'u Teala yar ve yardımcıları olsun İNŞALLAH
  • Ömer 14.06.2020 20:08
    Coşkun Bey, bu evler deprem yönetmeliğinden önce yapılmış olabilir.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek