Maskesiz dışarı çıkmanın cezası ne kadar? Maskesiz sokağa çıkma yasağı ilan edilen iller!

Maskesiz sokağa çıkmanın cezası ne kadar? Türkiye genelinde 49 ilde maskesiz sokağa çıkma yasağı an itibari ile devam ediyor. Koronavirüs vakalarının yoğun görüldüğü İstanbul ve Ankara'nında içinde bulunduğu listenin dışında kalan illerde ise alışveriş merkezi, market, restoran, kafe ve kuaför gibi alanlarda yasak uygulanıyor. İşte maskesiz dışarı çıkmanın yasak olduğu iller ve cezası...

Maskesiz dışarı çıkmanın cezası ne kadar? Maskesiz sokağa çıkma yasağı ilan edilen iller!
Maskesiz dışarı çıkmanın cezası ne kadar? Maskesiz sokağa çıkma yasağı ilan edilen iller!
GİRİŞ 23.06.2020 09:42 GÜNCELLEME 23.06.2020 09:43

Maskesiz sokağa çıkma yasağı ilan edilen illerin sayısı 49'a yükseldi. 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile Türkiye'de normalleşme sürecinin ilk adımları atıldı. İkinci bir dalganın yaşanmasının önüne geçebilmek için ise uzmanlar maske kullanımı ve sosyal mesafe konusunda tüm vatandaşları her an uyarmaya devam ediyor. Hatta İstanbul, Ankara gibi birçok Büyük Şehir statüsündeki şehirlerde maskesi dışarı çıkanlara cezai işlem uygulanıyor. Peki maskesiz sokağa çıkma yasağı ilan edilen iller hangileri? Maskesiz dışarı çıkmanın cezası ne kadar? İşte merak edilen şehirler...

 

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NE KADAR?

Maskesiz sokağa çıkma yasağına uymayan vatandaşlar Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 900 lira idari para cezasına çarptırılacak.

Uygulama 49 il genelinde uygulanırken diğer illerde ise alışveriş merkezi, market, restoran, kafe ve kuaför gibi insanların toplu halde bulunduğu yerlerde takma zorunluluğu bulunuyor.

 

MASKE TAKMA ZORUNLULU OLAN İLLER HANGİLERİ?

Adıyaman, Ankara, İstanbul, Bursa, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Bitlis'te maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!