13 yaşındaki Muhammet’i ezerek öldürdü ve serbest bırakıldı

Erzurum Çat’ta yolun karşısına geçmek isteyen 13 yaşındaki Muhammet Sait Tanas’a, otomobiliyle çarparak öldüren Erhan A., olaydan saatler sonra karakola giderek teslim oldu. Mahkeme Erhan A.’yı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Amca oğlu Erol Tanas, “Muhammet aracın altında metrelerce sürükleniyor. Erhan A. olay yerinden kaçıyor. Nasıl serbest kalıyor” diye isyan etti.

13 yaşındaki Muhammet’i ezerek öldürdü ve serbest bırakıldı
13 yaşındaki Muhammet’i ezerek öldürdü ve serbest bırakıldı
GİRİŞ 23.06.2020 07:35 GÜNCELLEME 23.06.2020 07:39
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Erzurum’un Çat İlçesi’ne bağlı Yukarı Çat Köyü girişinde karşıdan karşıya geçmek isteyen 13 yaşındaki Muhammet Sait Tanas’a, Erhan A. (46) yönetimindeki Passat marka araç çarptı. Küçük Muhammet lüks marka aracın altında kaldı. Görgü tanıkları sürücü Erhan A.’nın tüm uyarı ve tabelalara rağmen kavşağa girerken hızını yavaşlatmadığını iddia etti. Muhammet’i aracının altına alan Erhan A. önce araçtan inip kanlar içinde yerde yatan küçük çocuğa baktı, ardından da son hızla olay yerinden kaçtı.

Küçük Muhammet akrabaları tarafından kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Erhan A. olaydan saatler sonra Erzurum’da bir karakola giderek teslim oldu. 1 gün nezarette kalan Erhan A. hiçbir şey olmamış gibi elini kolunu sallaya sallaya serbest bırakıldı.

Erhan A.’nın sosyal medya hesaplarında eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile çekilmiş fotoğraflarını paylaştığı dikkatlerden kaçmadı.

ÇİĞNEYİP KAÇTI

Tüm uyarı ve ikazlara rağmen Erhan A.’nın süratli bir şekilde kavşağa girdiğini söyleyen Muhammet Sait Tanas’ın amcasının oğlu Erol Tanas, “Çarpma sonrası Muhammet aracın altında metrelerce sürükleniyor. Kaza sonrası hiçbir şekilde Muhammet’e yardım etmeyen Erhan A. olay yerinden kaçıyor. Bizim acımız daha devam ederken bu kişinin bir gece nezarette kaldıktan sonra serbest bırakıldığını öğreniyoruz. Bizim acımız soğumadan bu kişi nasıl serbest bırakılıyor anlamıyoruz” dedi.

ARKASINDAKİ GÜÇ KİM?

Yeğeni Muammet’e çarpan kişinin adalete hesap vermesi gerektiğini söyleyen Yukarı Çat Köyü Muhtarı Serdar Tanas, “Bu kişiler arabada ne taşıyordu bunu çok merak ediyoruz. Erhan A.’nın sosyal medya hesaplarına baktığımızda eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte fotoğraflarının olduğunu gördük. Hangi güç bu katili bir gece sonra serbest bıraktı bunu öğrenmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

İTİRAZLARI YAPACAĞIZ

Olay gününün akşamında Erzurum’da polise teslim olan otomobil sürücüsü Erhan A.’nın kaza sonrası gözaltına alındığını söyleyen aile avukatı Serkan Tanas, “Yaşanan olay aileyi perişan etti. Ölümlü bir olayda sürücünün serbest kalması hepimizi derinden yaraladı. Tutuklanması ve gereken cezayı alması için hukuki olarak tüm girişimlerde bulunacağız” dedi.

Yenişafak

YORUMLAR 115
  • Saido 3 yıl önce Şikayet Et
    Fotoğrafın solundaki Silho'ya çok benziyor yahuuuu
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP kurtarmıştır caniyi
    Cevapla
  • Deli Dumrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef adaletin eğrisi doğusundan fazla.
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 3 yıl önce Şikayet Et
    pkk hakimleri tehdit etmiştir
    Cevapla
  • 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    deve gibi her yerimiz eğri insan hayatının hiç değeri yok bir çok şeyi kararında yapamıyoruz insan hakkı hayvan hakkı kadın hakkı vs mesela kadın hakkı derken eşitlik aşıldı iş feminizme döndü erkekleri birer canavar ! yaptık kadınlar birer melek ! ne analiz ne sosyoloji ne psikoloji herkes yuva yıkmak için seferber olmuş başta kadem bu çok büyük bir zulüm değil mi peki suçlu kim ? cevab minik serçeden masum değiliz hiç birimiz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'la Şimşek arasında geçen konuşma ortaya çıktı! Ülke için seçim feda edildi
AK Parti'de analiz sürüyor: Emekliler mi yoksa yanlış aday mı?