FETÖ milyonlarca öğrenciyi böyle kandırdı! 'Kırmızı Kravat' detayı

Kayseri'de FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan avukat, hakim ve savcılık mülakatında kendisinden kırmızı kravat takmasının ve bilmediği sorularaa 'Anımsayamadım' cevabını vermesinin istendiğini itiraf etti.

FETÖ milyonlarca öğrenciyi böyle kandırdı! 'Kırmızı Kravat' detayı
FETÖ milyonlarca öğrenciyi böyle kandırdı! 'Kırmızı Kravat' detayı
GİRİŞ 24.06.2020 14:14 GÜNCELLEME 24.06.2020 14:14
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada etkin pişmanlıkta bulunan avukat, örgütün çalışma evinde hakim ve savcılık sınavlarına hazırlandığını, kendisinden mülakatta kırmızı kravat takmasının istendiğini anlattı.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hakkında dava açılan tutuklu sanık avukat C.T. hazır bulundu. Etkin pişmanlıkta bulunarak bildiklerini anlatmak isteğini belirten C.T, öğrencilik yıllarında dini duygularla bu örgüt içinde yer aldığını belirtti.

"BİLMEDİĞİM BİR SORU OLURSA 'ANIMSAYAMADIM' DEMEMİ İSTEDİLER"

Dediklerini yapmamaları durumunda "şefkat tokadı" yiyeceğinin söylenerek korkutulduğunu ileri süren C.T, şunları kaydetti:

"Dini duygularımı kullandılar. Ev ağabeyliği yaptım. Bana peygamber ya da sahabelerden birinin kod adını vereceklerini söyleyerek, 'İbrahim' kod adını verdiler. Başkasının hattını da kullanmamı istediler. Herkesin bir kod adı vardı. Örgütün, çalışma evinde hakim ve savcılık sınavlarına hazırlandım. Mülakat esnasında bilemediğim bir soru sorulursa 'anımsayamadım' dememi, kırmızı kravat takmamı istediler."

"BERAATIMI İSTİYORUM"

Mülakatta elenince bir daha örgütün "çalışma evi"nde kalmadığını ve avukatlık mesleğine geri döndüğünü iddia eden C.T, "Bu yapının böyle bir hainlik içerisinde olacağını bilemedim. Mesleğimi ve cübbemi çok özledim. Pişmanım, beraatımı istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık C.T'nin tutukluluğunun devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

YORUMLAR 6
  • Nazım KARAMEHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    Terör örgütleri hep böyle şifreli, gizli hareket ediyorlar.Kapalı kutu.
    Cevapla
  • Serdar Kayabaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Pişmanmış,utanmadan beraatını istiyomuş hakim amcası... Bilmeden olmuş herşey...
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Mülakatta elenince bir daha örgütün evine gitmemiş. Ya elenmeseymiş ?
    Cevapla
  • mehmet oğlu mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    bu adam sahte itirafçı. devletin bildiklerini anlatıp beraatini istemiş. masum ve itirafçı yoktur itirafçı rolünde hain fetöcü terörist vardır.
    Cevapla
  • Murti 3 yıl önce Şikayet Et
    Gireceğin sınav öncesi, sana sınav taktikleri vererek zaten ihanetlerini belli etmişler ve sen o esnada değil de sınavı kazanamayınca terk ettiğini söylüyorsun! Onuru, vatan sevgisi olan bir insan sınav sonrası değil öncesi terk ederdi! Sınavı kazansaydın belki de haksız hukuksuz kazanacaktın!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi