Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek için sıla yolculuğuna çıkan gurbetçiler, Kapıkule’den ülkeye giriş yapmaya devam ediyor. Covid-19 pandemisi nedeniyle üst düzey tedbirlerin uygulandığı Kapıkule Sınır Kapısı’ndan akın akın gelmeye devam eden Türkler, koronaya adeta resti çekerek, “Korona olacaksak vatanımızda olalım” dediler.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşları, yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek üzere Türkiye'ye geliyor. Kapıkule’den ülkeye giriş yapan Türk işçiler, vatanlarına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Kapıkule Sınır Kapısı’nda giriş yapan araçlar tek tek dezenfekte ediliyor, gelen tüm yolcuların ateşi ölçülüyor. Gümrük yetkililerinden alınana bilgiye göre 24 saatte en az 50 yolcuya örnekleme yöntemiyle testler uygulanıyor. Haziran ayında şu ana kadar 40 binin üzerinde yolcunun ülkeye giriş yaptığı, 25 binin üzerinde de yolcunun ülkeden çıkış yaptığı belirtildi.

“Korona olacaksak vatanımızda olalım”
Vatan hasreti ile bu yıl yeniden sıla yolculuğuna çıkan gurbetçiler, “Finlandiya’dan geliyoruz, arkadaş İsveç’ten geliyor. Almanya üzerinden toplandık geldik. Allah izin verirse Konya’ya gideceğiz. Korona nedeniyle illaki bir tereddüt oluyor. İnsanlar, haberlerden takip ediyorlar, koronaya karşı bir tereddüt oluyor. İster istemez insan bir tereddüde giriyor. Acaba gidiyim mi gitmeyim mi? Yolda bir şey olur mu? Kapılarda bir sorun yaşar mıyız? Ama tabii vatan hasreti ağır basıyor. Ne olursa olsun insanın vatanında olsun. Korona olacaksak vatanımızda olalım” dediler.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • uygurlu 25.06.2020 09:52
    vatanınızı bu kadar seviyorsanız gelmeyin. oradaki virüsü buradaki sevdiklerinize bulaştırmayın.
  • Kamil Aygün 25.06.2020 09:49
    İnşallah taşıyıcı değilsinizdir
  • Türkiyeli 25.06.2020 09:49
    Vatan ağır basıyora ne işin var vatansız yurtta vatanında acından mı öleceksin siz geçin bu ayakları o değilde bizede getireceksiziniz koranayı hiç mi düşünmüyorsunuz sevdiklerinizi bu senede gelmeyin kardeşim ölmezsiniz ya.
  • Hakan 25.06.2020 09:46
    Yurt dışından buraya getirmeyin de nerede olacaksanız olun sıkıntı değil.
  • Kenan 25.06.2020 09:39
    Olacaksak memleketimizde olalım ne demek ya. Ya sizde varsada millete bulaştırırsanız ne olacak. Bu senede gelmeyin oturun yerinizde. Ama yok illa gezeceksiniz
Daha fazla yorum görüntüle