Son dakika haberi: 29 Haziran koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından 29 Haziran koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 1374 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 18 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 198 bin 613, can kaybı 5 bin 115 oldu. Bakan Koca, son tabloya ilişkin 'tedbirlerde dikkatli değiliz' diyerek uyarıda bulundu.

Son dakika haberi: 29 Haziran koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı
Son dakika haberi: 29 Haziran koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı
GİRİŞ 29.06.2020 20:48 GÜNCELLEME 29.06.2020 20:49
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 18 kişi korona virüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı ise 5 bin 115’e yükseldi. Bugün toplam 51 bin 14 test yapılırken, bin 374 yeni vaka tanısı konuldu, toplam vaka sayısı ise 198 bin 613 oldu.

İYİLEŞEN, ENTÜBE VE YOĞUN BAKIM HASTA SAYISI

Bugünkü bin 214 kişiyle birlikte toplam iyileşen hasta sayısı da 171 bin 809'ya yükseldi. Toplam entübe hasta sayısının 375, toplam yoğun bakım hasta sayısının ise bin 18 olduğu açıklandı.

29 Haziran koronavirüs tablsou, vaka, can kaybı sayısı ve son durum

BAKAN KOCA: TEDBİRLERDE DİKKATLİ DEĞİLİZ...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 29 Haziran koronavirüs tablosuna ilişkin yaptığı açıklamada, ''Vaka sayımız dünkünden 18, bugün iyileşenlerdense 160 fazla. Yatırılarak tedavi edilenlerle yeni taburcu edilen hastaların sayısı dengede. Yoğun bakımdaki artış olağan düzeyde. Vaka sayılarını azaltmada yeterince kararlı, tedbirlerde dikkatli değiliz.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de gün gün koronavirüs

 

 

YORUMLAR 30
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış ve eksik bilgiyle veya nefsimiz istiyor diye toplumuzu ve ülkemizi daha çok zora sokacak durumlara neden olmamalıyız. Maskenin faydası tartışılmaz. Semptom göstermeden virüsü yayanlar var. Bu belirti vermeden virüs yayanlardan biri bile maske takmazsa binlerce kişiye virüs bulaştırabilir. Hasta olmayan biri de maske takarsa bu sorumsuzların yaptıklarının etkisini kendini koruyarak kısmen giderebilir. Kimin hasta kimin hasta olmadığını anlık olarak bilemeyeceğimizden insan yoğunluğu olan yerlerde maske takmaktan başka çare yoktur. Tek maske bile salgının yayılmasını yüzde yüz engelleyemese bile bulaş oranın yarıya yakın oranda azaltır bu da çok önemlidir.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen!, Maske ve Sosyal Mesafeye uymak şu an bunun tek Çaresi.
    Cevapla
  • Abdullah Baysal 3 yıl önce Şikayet Et
    Covid-19'u azaltacağız diye, 2-3 saatlik tek kullanımlık takılan maskeler, Halkımızın ekonomik durumu nedeniyle 24 saat kullanıldığı için, Vaka sayısı artarak devam edebilir. (Allah cc korusun diyorum.) İnşaallah "açık havada" maske takma mecburiyetinden kısa zamanda dönülür. Zaten maske Corona'dan direk korumaz, çünkü elimizi markette, pazarda, otobüste oraya buraya degdirip, sonra ağzımızdaki maskeleri düzeltme esnasında, dışarıdaki tüm mikropları, maske nedeniyle, direk ağza ve burna alıyoruz. Ayrıca Covid-19 virüsü daha küçük olduğu için maskeden zaten direk geçer. Uzun süreli maske kullanımı, vücudun oksijen seviyesini, dolayısıyla direncini düşürür.
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış bilgi verme bunun büyük vebalı var. Bu virüse karşı kişilerin birbirinden izolasyonunu sağlamaktan başka çare yok. Bu da Temizlik Maske Mesafe olarak formüle edilmiş. Bunu anlayın artık. Asıl sizin gibi bunu anlamayanlar ve anlamak istemeyenler nedeniyle salgın artıyor, daha da artabilir. Allah aşkına görmüyor musun sokakta maske bile olmadan birbirine otuz kırk santim yaklaşanları? Anlık olarak bu kişilerin alışkanlıklarını değiştiremezsin. Ama maske kuralına kimin uyup uymadığını anlayabilirsin. Maalesef toplumun bu bilinçsizliğine karşı istisnasız bu kuralı ihlal edene ceza yazılmalı hem de tekrarı halinde katlamalı uygulanmalı… Kimsenin başkasına ve ülkeye zarar verme hakkı yok
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Koronavirüsden korunmanın şu an tek çaresi Maske ve Sosyal Mesadedir.. Virüsden kurtulmak istiyorsak Maske takmasını öpreneceğiz ve sosyal Mesafeye uyacağız!.. bunun başka hiç bir çaresi yok!.
    Cevapla
  • Sabır 3 yıl önce Şikayet Et
    81 ilde zorunlu ve caydirici cezaları olan tedbirler alınmalı. Halen bana bisey olmaz diyerek dolasan viruse kafa atabilecegini sanan bilincsiz vicdansiz insanlar var bu ulkede..
    Cevapla
  • Volkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske oldum hocam maske.
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Bakanım siz Devlet olarak bu konuda ne kadar doğru işler yapsanız da biz halk olarak o kadar tedbirsiziz. Sizlerin ve tüm sağlık çalışanlarının emeklerinizi zayi ediyoruz. Teröristler gibi İnsanlarımızın ölmesine sebep oluyoruz. Ancak dış düşmanların arzulayabileceği şekilde kendi ayağımıza sıkıyoruz, ekonomimize zarar veriyoruz. Evet kişisel olarak tedbirlere azami dikkat etmeye çalışıyorum. Ama madem ki bu milletin bir ferdiyim, halktan biriyim halk olarak yaptığımız yanlışları söylemek zorundayım. Halkın uyguladığı yetersiz tedbirlerle ancak bu kadar olur. Bu şekilde tedbirsizlikle daha çok vaka da olabilir Allah (C.C.) korusun, hele de iş uzar da kışa kalırsa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır