Son dakika: İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izni kaldırıldı

Son dakika haberi: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izni kaldırıldı. Şehir Üniversitesi'nin yapılan denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceği tespit edildi. İşte detaylar...

GİRİŞ 30.06.2020 05:04 GÜNCELLEME 30.06.2020 10:03
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izni kaldırıldı.

 

 

ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ KAPATILDI

İşte Resmi Gazete'de yer alan ifadeler:

 

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kurucu vakfına kayyım atanan ve garantör üniversitesi tarafından yapılan denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceği tespit edilen ve bu durumu Yükseköğretim Kurulunca onaylanan İstanbul Şehir Üniversitesinin faaliyet izni kaldırıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA NE SÖYLEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şehir Üniversitesi'nde yaşananlar hakkında, "Şehir Üniversitesi'nin tahsisini Başbakanlığım döneminde yapan benim. Daha sonrasında malum zat Başbakan olunca bu tahsisi Şehir Üniversitesi'ne mülkiyet devrine dönüştürmüştür. Hiçbir üniversitenin daha önce mülkiyet devri olmamıştır. Öksüz ve yetimin hakkını orada gözetmeksizin devir gerçekleştirdiler." demişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • Ddd 3 yıl önce Şikayet Et
    Sözde dürüst davidoğlu devletin sırtına masracı yükleyecek ama üniversite kendinin olacaktı. Olmadı. ..
    Cevapla
  • Paşa 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet o malum tartlar varya onlar şımardı ve terbiye edilmelerini bekliyoruz..
    Cevapla
  • Serdengeçti 3 yıl önce Şikayet Et
    Gereken yapılmış, Rabbim Devletimize Milletimize güç kuvvet versin.
    Cevapla
  • isimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    birkac sene once is görüşmesine çağrılmıştı. görüşemeye gittim. ama hem insan kaynaklari yetkilisi hem de ilgili birim yöneticisi görüsme saatinde okul dışında olduğu icin yaklasik 1 saat gelmelerini beklemistim. O zaman sinir olmustum bu üniversitesi. Eee ne demisler "Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" Kim bilir kac kişinin daha ahını aldi bu kurum.
    Cevapla
  • devet uni. devir 3 yıl önce Şikayet Et
    istanbul sehir universitesinin binalari ve oturdugu alan dshil butun mal varligi istanbul sehir universitesine en yakin devlet universitesine kaydedilmeli ve yeni egitim ve ogretimde o devlet universitemiz ogrenci kabulune baslamali
    Cevapla
  • isimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    yanilmiyorsam Marmara Üniversitesine devredildi bütün hakları
    Cevapla
  • kırmızı 3 yıl önce Şikayet Et
    o zaman çorum hitit üniversitesi olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim