MEB'den lise ve üniversite sınavlarına giren öğrencilere 'tercih danışmanlığı' desteği

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında uygulanan merkezi sınav ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılan öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti sunulacak.

MEB'den lise ve üniversite sınavlarına giren öğrencilere 'tercih danışmanlığı' desteği
MEB'den lise ve üniversite sınavlarına giren öğrencilere 'tercih danışmanlığı' desteği
GİRİŞ 30.06.2020 14:22 GÜNCELLEME 30.06.2020 14:22
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklara sonuç odaklılık yerine süreç odaklı olmanın öğretilmesi gerektiğini belirterek aslında en büyük ödülün, yolculuğun kendisi olduğuna dikkati çekti.

Geçen günlerde LGS merkezi sınavı ve YKS'nin yapıldığını anımsatan Selçuk, şunları kaydetti:

"Bu sınavların sonuçları ve tercih aşamalarında çocuklarımızla birlikteliğimize devam ediyoruz. Bakanlığımıza bağlı resmi okullarımız ile Rehberlik ve Araştırma Merkezlerimizde 'tercih danışmanlığı birimleri' kuruyoruz. Bu birimlerde, LGS ile YKS'ye katılan öğrencilerimize tercih danışmanlığı hizmeti vereceğiz. Tercih danışmanlığı birimlerimiz, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden hizmet verecek. Mezun durumda olan ya da internet erişimi bulunmayan öğrencilerimize, koordinasyon kurullarının planlaması doğrultusunda RAM’lar (Rehberlik ve Araştırma Merkezi) tarafından tercih danışmanlığı hizmeti verilecek. Biz bu rehberlik süreciyle, ailelerimizin koşulları da dikkate alınarak çocuklarımızın bir üst öğrenim kurumuna yerleştirilmesinde her bir öğrenci için en sağlıklı ve doğru kararın verilmesine katkı sunmayı amaçlıyoruz."

Tercih Danışmanlığı Birimlerinin kurulmasına ilişkin kılavuz, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yayımlandı. Buna göre, birimler aracılığıyla, öğrencilere ilgi, değer ve yetenekleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçiş sürecinde rehberlik edilecek. Öğrenci ve velilere, karar verme sürecinde gereken rehberlik hizmetleri verilecek. Birimlerin çalışma takvimi daha sonra açıklanacak.

YORUMLAR 93
  • hormonsuz fikir 3 yıl önce Şikayet Et
    lgs sınavı o yaştaki çocuklara göre aşırı zorlayıcı. sınavın küçük bedenlerde vereceği psikolojik etkiler hesaplanmıyor mu?
    Cevapla
  • Esra 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende LGS ye giren bir öğrenciyim denemelerde 400 puanın üstünde puan alıyordum ama LGS 'de kötü yaptım pandemi nedeniyle evlerdeydik hiçbir aktiviteyle ilgilenemedik arkadaşlarımızla görüşemedik sınav nedeniyle de stres içerisindeydik LGS sınavı da zordu bu nedenle şimdiye kadar almadığım puan aldım çok üzüldüm emeklerimizin karşılığı bu olmamalı yetkililerden de yüzümüzü güldürecek emeklerimizin karşılığını alabilecek haberler bekliyoruz İnşallah okul puanları düşer ve yüzdelik dilimler artar emeklerimizin karşılığı olan okullara gideriz bizler bu güzel ülkenin geleceğiyiz ve bu güzel ülkeye hak ettiği değeri vermek için çalışıyoruz sizlerin de bizlere yardımcı olmanız gerekiyor
    Cevapla
  • Arzu Yıldırım 3 yıl önce Şikayet Et
    Benimde kızımın deneme sınavları güzeldi ama lgs sınavında zorlandı.cocuk sınavlardan nefret ettim diyor 14 yaşındaki çocuklara haksızlık bu sınav...
    Cevapla
  • LGS velisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Hocam benim kızım çok çalıştı hergün canlı derslere girdi test çözdü son süreçlerde başini hiç dersten kaldırmadı. Ama sınavda ne olduysa sınavda okuduğunu anlamakta güçlük çekmiş ve yalnışı doğruyu ayırmakta güçlük çekmiş. Hocam çok çalışmasına ragmen sınavda bu kadar düşük puan alması bizi çok üzdü. Buna bi çözüm bulsanız çok seviniriz hocam. Allah tüm yavrularımızın yar ve yardımcısı olsun İNŞAAĹLAH.
    Cevapla
  • EBRAR 3 yıl önce Şikayet Et
    Hocam ben sınavda çok heyecanlandım ve ne yapacagımı bilemedim sürekli başım ağrıdı ve sınavın bir an önce bitmesini istedim. Soruları çözmekte çok zorlandım buna bir çözüm getirirseniz çok seviniriz bunu yaşıyan birçok arkadaşım var hocam bu yüzden sizden tek ricamız LGS sınavında Anadolu ve Fen Liselerinin kontenjanlarını arttırmanız. Umarım bizi duyarsınız. SEVGILERİMLE...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti