Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs tedbirleri kapsamında 60 yaş üzeri vatandaşların korunmasıyla ilgili sosyal medya hesabından videolu paylaşım yaptı. Koca "Salgın boyunca vefat edenlerde, 60 yaş üzeri ve en az bir alt hastalığı olanların oranı %72’ydi. Şimdi bu oran ve yoğun bakım yaş ortalaması yükseliyor. Büyüklerimizi tedbirlere uyarak korumalıyız. dedi.

Bakan Koca paylaşımında "Büyüklerimizi evde izole ederek korumayı başarmıştık. Ancak bugün risk altındalar. Salgın boyunca vefat edenlerde, 60 yaş üzeri ve en az bir alt hastalığı olanların oranı %72’ydi. Şimdi bu oran ve yoğun bakım yaş ortalaması yükseliyor. Büyüklerimizi tedbirlere uyarak korumalıyız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • 58HAN58 02.07.2020 09:46
    sayın bakanım sizin emekleriniz ve çırpınışlarınıza hiç lafım yok.Ancak en basit devletin en kalabalık olan ve nerdeyse bir çok insanın gitmekte olduğu adliyelerin bir halini görseniz içler acısı.sosyal mesafeyi bırakın nefes almaya yer yok.tehlike ise şu, adliyeden çıkan insanların bir çoğu metrobüs ve toplu taşımaya binmekte ki vahamet burda da sürmekte.