Bir Avrupa ülkesi daha Türkiye'yi güvenli ülkeler listesine aldı

Son Dakika haberi; Macaristan'ın Türkiye'yi güvenli ülkeler listesi içinde tuttuğu ve Türkiye'den dönecek Macar turistlere 14 günlük karantina uygulanmayacağı açıklandı.

GİRİŞ 03.07.2020 21:15 GÜNCELLEME 03.07.2020 21:21
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde Türkiye'nin güvenli ülke olduğunu ülkelerin açıkladığını belirterek, "Macaristan Dışişleri Bakanı da beni arayarak, Türkiye'yi güvenli ülkeler listesi içinde tuttuklarını ve Türkiye'den dönecek Macar turistlere 14 günlük karantina uygulamayacaklarını söyledi. AB'nin kararına rağmen." dedi.

Çavuşoğlu, Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde, normalleşme sürecinde kente gelen ilk konuk bakan olan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile "Türkiye-Ukrayna Ortak Stratejik Planlama Grubu 8'inci Toplantısı"nın ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu, toplantıda, İngiltere'nin seyahat uyarısını kaldırdığı 59 ülkeyi açıkladığını, Türkiye'nin de bunların içinde olduğunu söyledi.

"AB'NİN KARARINA RAĞMEN"

Her ülkenin kendi vatandaşının sağlığını düşünmek zorunda olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Objektif kriterler ortaya konulduğu zaman Türkiye'nin güvenli ülke olduğunu ülkeler açıklıyor. Macaristan Dışişleri Bakanı da beni arayarak, Türkiye'yi güvenli ülkeler listesi içinde tuttuklarını ve Türkiye'den dönecek Macar turistlere 14 günlük karantina uygulamayacaklarını söyledi. AB'nin kararına rağmen." ifadelerini kullandı.. 

YORUMLAR 31
  • 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkün dostu Türktür
    Cevapla
  • Bircihan 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ingiltere ile gizli bir anlaşmanın gereğini yapıyor ingiltere turkiyeye seyahat yasağı yok o yüzden alman turistler gidecekse ingiltere üzerinden türkiye ye gitsin istiyor yani kendi vatandaşlarının cebinden ingiltere için para ödesin istiyor kendi insanını dolaylı yoldan dolandıriyor
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ab ülkelerine iyilik asla yramaz.her işlerinde bir tuzağ var buda birisi.
    Cevapla
  • Göçmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'nin Türkiye 'yı riskli göstermesi siyasi bir sonraki adımları ekonomik amborgo olabilir
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru katiliyorum
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Tedbiri al normal hayata devam et.... Bazı ülkelerin korona partileri düzenleyecek kadar geri kalmış bir nesil olmaları bizi ilgilendirmemelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti