Türkiye'den Mısır'a sert tepki: Darbecilerin kınaması trajikomik

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Mısır'ın Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan operasyonlarına dair açıklamasına ilişkin, darbeyle işbaşına gelen ve kendileri gibi darbeci Hafter'e destek olmak için Libya'ya müdahale tehdidinde bulunanların teröre karşı Türkiye'nin operasyonlarını kınamasının trajikomik olduğunu belirtti.

Türkiye'den Mısır'a sert tepki: Darbecilerin kınaması trajikomik
Türkiye'den Mısır'a sert tepki: Darbecilerin kınaması trajikomik
GİRİŞ 04.07.2020 02:10 GÜNCELLEME 04.07.2020 02:15
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sözcü Aksoy, Mısır Arap Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan operasyonlarına dair açıklaması hakkındaki soruya yazılı cevap verdi.

MISIR'IN KINAMASI REDDEDİLDİ!

Aksoy, "Mısır Arap Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının bugün yaptığı açıklamada, Irak'ın kuzeyinde yuvalanan ve ülkemizin yanı sıra Irak vatandaşlarına da on yıllardır zulmeden terör örgütü PKK'ya yönelik yürütmekte olduğumuz Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan operasyonlarımızı kınamasını ve ülkemizi bölgede istikrarsızlık kaynağı olarak itham etmesini reddediyoruz." ifadelerini kullandı.

Darbeyle işbaşına gelenlerin Türkiye'nin teröre karşı operasyonlarını kınaaısının trajikomik olduğunu belirten Aksoy, şu değerlendirmelerde bulundu:

 

 

"Darbeyle işbaşına gelen ve kendileri gibi darbeci Hafter’e destek olmak için Libya’ya müdahale tehdidinde bulunanların teröre karşı operasyonlarımızı kınaması trajikomiktir. Bu tarz sorumsuz açıklamalar, iddia edildiği üzere her daim yanında olduğumuz kardeş Irak halkına değil, eli kanlı PKK terör örgütünün gündemine hizmet eden girişimlerdir. Unutulmamalıdır ki terör örgütü PKK, Irak'ın da istikrarını, güvenliğini ve toprak bütünlüğünü tehdit etmektedir. Türkiye olarak, PKK ve destekçileri tarafından hakları gasbedilen Irak halkının yanında durmaya ve terörizmle kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Fatma 3 yıl önce Şikayet Et
    Misir yönetimi kukla bir rejimdir. Ipi baskalarin elindedir. Miladida inanin dolmustur. 90. Milyonluk ülke bu zalimin zülmü altinda inim inim inlemektedir. Sisi ve yönetimini ABD ve Isralin kuklasidirlar. Bu iki ülke var gücüyle Sisiyi iktidarda tutmak icin tüm imkankari seferber etmislerdir. Türkiye bu hain yönetime zamani geldiginde gerekli dersi verecektir. Bundan kimsenin kuskusu yoktur. Akilli olursa Türkiyeye karsi yanlisa yönelmez. Türkiye yanlisda kesinlikle bu cograffyada affetmez. Ya allah bismillah.
    Cevapla
  • Mahmut Akar 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısırı haşlamak lazım artık..
    Cevapla
  • Adıyamanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    O Kadar. Lafı gerçekten gediğine sokmuşlar. dilinize sağlık.
    Cevapla
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısır halkıyla braber Mısır'ın 1517 deki gibi tekrar fethi yakındır.
    Cevapla
  • Fırat 3 yıl önce Şikayet Et
    Sisi nin varsa Kuzey Irak'ta da bir kırmızı çizgisi, oraya da bekleriz. Yok yok, siz çakın bir davet biz gelelim....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?