Video7 dünyanın en acayip haberlerini sizler için derledi.

Spiker: Hülya TAŞ

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kameraman: Anıl SUVATCI

 

Görüntüler iki yıl önceden… Mersin'de sokakta buldukları 100 lirayı caminin girişine bırakan 4 çocuk, herkesin takdirini topluyor. Videonun tekrar gündeme gelmesi ise LGBT rezilliği adı altında sapıkça videoları ön plana çıkaran sosyal medya platformlarının bu görüntüleri ise ‘şiddet içerebilir’ ibaresiyle sansürlemesi….

Artvin’in Şavşat ilçesinde 4 arkadaş piknik masalarında beraber yemek yiyor ve muhabbet ediyordu. Ta ki karşılıklı oturan bu 4 arkadaştan ikisi ayağa kalkana kadar. İki kişinin ağırlığı piknik masasından eksilince karşıda oturanlar masayla beraber tepetaklak oldu. O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.


ABD’de olaylar dinmiyor. Son olarak gösterici bir grup zengin bir ailenin bahçesine girince filmleri aratmayacak bir sahne yaşanıyor. Eşinin elinde tabanca kendi elinde otomatik tüfek olan ev sahibi silahını doğrultarak göstericileri kovuyor. Neyse ki bu kez kan dökülmüyor.

 
Afrikalı çocuklar, köylerine atlı karınca gelmeyince kendi başlarının çaresine bakıyorlar.


Kazayla düdük yutan bu küçük, doktor muayenesi esnasında zor ve komik anlar yaşıyor.


Başka ülkede olsa sivil devrim diye tarihe geçecek filmler çekilir, kitaplar yazılırdı. Çok değil 20 yıl önce üniversite kapılarında yaka paça dövülen başörtülü kızlarımız, şimdi üniversite sınavına yetişmek için polis motorunda okuluna götürülüyor.

Çok çalışmanın bir küçük çocuğu nasıl başarıya taşıdığını izliyoruz.


Pakistan keçileri günde 10 litreye kadar süt verebilen bereketli bir tür. Fiziksel olarak ise uzun bacakları ve ilginç yürüyüşleriyle dikkat çekiyor. 


Sahra çalısı denen bu bitki, çöllerin kızgın kumlarında savrularak yaklaşık 100 yıl hayatta kalabiliyor. Allah’ın ona sunduğu hikmet ise suya kavuştuğunda daha da net ortaya çıkıyor.


Dünyada Türkiye’ye laf atma cüreti gösteren herkesin izlemesi gereken bir video… Suriye’de Esed bombardımanında görme duygusunu kaybeden ve Türkiye’de aldığı tedaviyle yeniden görmeye başlayan Abdulrazak dedesine mesaj gönderiyor: Hüseyin dedem nasılsın iyisin inşallah... Bak bak biz parktayız burada oyuncaklar var oyuncaklarla oynuyoruz..

 
PKK’nın yıllardır girilemeyen inlerini yerle bir eden Mehmetçiğimizi de bu marşla anmadan geçmeyelim.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Ahmet 04.07.2020 23:21
    Türkiye'de, Müslüman Türk olarak yaşadığım için Allah'a hamd ederim.
  • Doğrucu davut 04.07.2020 14:29
    Sizi yetiştiren Öğretmenlere anne ve baba ya helal olsun Allah razı olsun. Asımın nesli budur işte.