4 Temmuz 2020 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

 

YAŞ ORTALAMASI DÜŞTÜ
Son 24 saatte 1172 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 19 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı tarafından 3 Temmuz koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 1172 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 19 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 203 bin 456, can kaybı 5 bin 186 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Son 1 haftada hastanede tedavi görenlerin yaş ortalaması 46,7. Son 1 haftada tanı konanların yüzde 11,13'ü 65 yaş üstü” açıklamasını yaptı.


SAKARYA’DA BÜYÜK PATLAMA
Havai fişek fabrikasındaki patlamada 4 çalışan hayatını kaybetti

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında gerçekleşen patlama sonrası 4 çalışan hayatını kaybetti. 50 kilometre öteden hissedilen patlama sonrası uzun süre devam eden yangın kontrol altına alındıktan sonra facianın bilançosu da ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada “Biri ağır 97 yaralımız var. 16 hasta ise taburcu edildi. Fabrikada 186 kişi çalışıyordu. 100'üne ulaştık, 20'si işe gelmemişti' dedi. 3 çalışana ulaşılamadığı bildirildi.


KİMSENİN HAKKI YOK
Erdoğan: Ayasofya ithamları egemenlik haklarımıza saldırıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Levent Cami Temel Atma Töreni'ne katılarak açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ayasofya hakkında konuşurken "Kimsenin bizim ibadethanelerimize karışma hakkı yoktur. Hali hazırda ülkemizde sayıları 435'i bulan, kilise, sinagog ve havra ibadete açıktır. Böyle bir ülkeyi ibadethaneler üzerinden eleştirmek hakikatlere sırt dönmek demektir. Ayasofya'ya konusunda yöneltilen ithamlar doğrudan egemenlik haklarımıza saldırı amacı taşımaktadır" dedi.


MEMUR ZAMMI BELLİ OLDU
Memur ve memur emeklileri yüzde 1,75 enflasyon farkı alacak

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklisinin zam farkı da belli oldu. Açıklanan rakamlara göre memur ve memur emeklisi yüzde 1,75 enflasyon farkı alacak. İşçi ve Bağkur emeklisi ise 5,75 zam alacak.

 

LİBYA’YA MESAJ
Akar: Haklısınız, kazanacaksınız. Diğerleri hezimete uğrayacak
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya'nın başkenti Trablus'ta Cumhurbaşkanı Serrac ve askeri yetkililerle görüştü. Akar yaptığı açıklamada Libya halkına seslenerek “Haklısınız, kazanacaksınız, biz buna inanıyoruz. Diğerleri haksızlıklarının karşılığını muhakkak alacaklar. Onlar ve onları destekleyenler de kaybedecek, hezimete uğrayacaklar” ifadelerini kullandı.


TAKVİM BELLİ OLDU
Yeni eğitim öğretim yılı 31 Ağustos 2020’de başlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 yeni eğitim öğretim yılının ne zaman başlayacağını açıkladı. MEB’in 81 ile gönderdiği duyuruda okulların 31 Ağustos 2020'de açılacağı ve 18 Haziran 2021'de kapanacağı belirtildi. Takvime göre birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de, yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021'de, ikinci dönem ara tatili 12-16 Nisan 2021'de yapılacak.

 

POLİSE SALDIRDILAR
Gösteri yapan Ankara Barosu avukatları polislere saldırdı

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Çankaya’da izinsiz gösteri yapan Ankara Barosu ve çeşitli illerin barolarından oluşan 500 kişilik grubun tüm uyarılara rağmen Emniyet mensuplarına saldırdığını duyurdu. Emniyetten yapılan açıklamada Adliye önünde polislere saldıran avukatlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

 

TÜRK GÜCÜ
Ukrayna, Rus tanklarını Bayraktar TB2 ile vuracağını açıkladı

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Khomchak, ArmiaInform ile yaptığı söyleşi esnasında önemli açıklamalarda bulundu. Khomchak, muharebe sahasındaki Rus ana muharebe tanklarına (AMT) karşı, Javelin ve Bayraktar TB2'nin kullanıma alınacağını açıkladı.


İKİ ÜLKE SINIRI AÇTI
İngiltere ve Macaristan Türkiye’yi güvenli ülkeler listesine aldı

İngiltere’de koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemler kademeli olarak, gevşetilmeye devam ediyor. Ülkede son olarak aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 56 ülke ile sınırlar açıldı ve bu ülkelerden gelenlerin 14 günlük karantinadan muaf tutulacağı açıklandı. İngiltere’nin ardından Macaristan da Avrupa Birliği’nin Türkiye kararına rağmen Türkiye'yi güvenli ülkeler listesi içinde tuttuklarını duyurdu.


KOMŞU İSYANDA
Yunanlılar Türk turistlerin gelmesini engelleyen AB kararına tepki gösterdi

Yunanistan, Türkiye ile sınır kapılarını 1 Temmuz’da açacağını duyurdu ancak Avrupa Birliği’nin engel olmasıyla kapılar açılmadı. Kapıların kapalı kalması ise zaten krizde olan Yunan ekonomisine bir darbe daha vurdu. Ülkedeki yetkililer, turizmciler ve esnaf “Türkleri çok özledik. Bir Türk, 3 değil, 5 değil 7 Avrupalı turiste bedel” diyerek AB kararına isyan etti.


BİLGİYİ SAKLADILAR
DSÖ raporuna göre Çin’in salgını sakladığı tescillendi

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsle ilgili takvimde yaptığı küçük bir değişiklikle Çin'in ilk koronavirüs vakalarını zamanında bildirmediğini kabul etti. Takvimde yapılan değişiklikte; uluslararası sağlık örgütü yetkililerinin ilk bilgileri Amerika merkezli bir siteye gönderilen bilgiden öğrendikleri ortaya çıktı.


DENİZLİ’YE DARBE
Gaziantep, deplasmanda Denizli’yi 1-0 mağlup etti

Süper Lig’in 30. hafta mücadelesinde Denizlispor, Gaziantep Futbol Kulübü’nü konuk etti. Gaziantep Güray’ın golüyle maçı 1-0 kazanırken ligden düşme potasından kurtulmaya çalışan Denizli ise büyük bir yara aldı.


KHABİB’E ACI HABER
Khabib Nurmagomedov'un babası koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti
Dünyaca ünlü dövüşçü Khabib Nurmagomedov'un babası Abdulmanap Nurmagomedov, 57 yaşında koronavirüsten hayatını kaybetti. Khabib’in antrenörlüğünü de yapan babası Haziran ayı başından beri Moskova’da tedavi görüyordu.

Yorumlar 29 Yorum Var
  • tunctunc 05.07.2020 00:59
    evet gercekten cok para birakiyoruz yunanistanda.
  • Yerli ve Milli 05.07.2020 00:56
    biz de dört gözle batmanızı istiyoruz zaten yiyecek ekmeğiniz yok aç köpekler bizimle uğraşıyorsunuz !..
  • orhan38 05.07.2020 00:29
    Yunanin caldigi bizim olan adalarimiza turist olarak gidip, bize silah ve bomba olarak geri donecek olan paralarinizi harcamayin..Ne bu gorgusuzluk kardesim?Bizim turkiyede dunyanin en guzel turistik yerler varken sizin ne isiniz var yunanistanda? Cok cok asagilik kompleksindesiniz.. Yunandan dost olmaz..
  • Tcli 04.07.2020 23:52
    Yunana gidip kaz gibi yolunana; 1-abidik gubidik kaz denir 2-ne denir sizce?
  • Cizreli 04.07.2020 23:50
    Ülkesinde tatil yapmayıp Yunan tarafına tatile gidenler kanı bozuk insandır böyle bir günde ülkene faydan dokunsun
Daha fazla yorum görüntüle