Yılmaz Özdil'den skandal yazı! TBMM'den suç duyurusu

TBMM Başkanlığınca, Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil hakkında "TBMM'yi alenen aşağılama", "hakaret" ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından soruşturma başlatılması talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına duyurusunda bulunuldu.

Yılmaz Özdil'den skandal yazı! TBMM'den suç duyurusu
Yılmaz Özdil'den skandal yazı! TBMM'den suç duyurusu
GİRİŞ 04.07.2020 18:47 GÜNCELLEME 04.07.2020 18:50
Bu Habere 167 Yorum Yapılmış

TBMM Hukuk Hizmetleri Başkanı Avukat Celalettin Gürses tarafından verilen suç duyurusu dilekçesinde, Özdil'in bugünkü "Baroların ne işi var TBMM'de" başlıklı köşe yazısında, TBMM'yi ve milletvekillerini doğrudan hedef alan, hakaret içerikli, TBMM'yi ve milletvekillerini küçük düşürme amaçlı ifadeler kullandığı belirtildi.

TBMM Başkanlığından gazeteci Yılmaz Özdil hakkında suç duyurusu

'HIRSIZLIKLA İTHAM ETTİ'

 

Özdil'in yazısında, "TBMM'nin sağlık faturalarında sayın milletvekillerimiz tarafından hırsızlık yapıldığını bizzat TBMM başkanları açıklıyor." şeklinde bütün TBMM üyelerini açıkça "hırsızlık" ile itham eden gerçeğe aykırı isnatlarda bulunduğu ifade edilen dilekçede, hem TBMM'nin manevi şahsiyetine hem de Anayasa'nın verdiği yetkiyle kamu görevlerini yerine getiren Meclisin bütün üyelerine hakarette bulunulduğu vurgulandı.

Dilekçede, TBMM üyelerinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikteki bu beyanları nedeniyle Özdil'in kamu görevini yerine getiren tüm milletvekillerine karşı suç işlediği savunuldu.

'HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK...'

Yılmaz Özdil'in fiil ve eylemlerinin yalnızca bu suçlarla sınırlı da olmadığı belirtilen başvuruda, "TBMM'de görüşülmekte olan bir kanun teklifi süreci göz önünde bulundurulduğunda, bu konuyla hiçbir ilgisi bulunmayan farklı konuları bir araya getirerek TBMM'ye ve milletvekillerine karşı halkı kin ve düşmanlığa tahrik maksadıyla söz konusu yazının yayımlanmış olduğu da ortadadır." ifadesine yer verildi.

Dilekçede, Özdil'in TBMM ve heyet halinde kamu görevini yerine getiren milletvekillerine yönelik bu haksız ve hukuka aykırı eylemlerinin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesinin mümkün olmadığı, TBMM'nin manevi şahsiyetine ve milletvekillerinin kanunlarla korunan kişilik haklarına saldırı teşkil ettiği belirtildi.

Anayasal bir kurum olarak TBMM ve milletvekillerine yönelik bu haksız saldırıların, hiçbir demokratik hukuk düzeninde koruma görmesinin mümkün olmadığına işaret edilen başvuruda, Özdil ve Sözcü gazetesinin sorumluları hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinde düzenlenen "TBMM'yi alenen aşağılama", 125. maddesinde düzenlenen "hakaret" ve 216. maddesinde düzenlenen "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından resen yürütülecek soruşturma neticesinde kamu davası açılması talep edildi. 

YORUMLAR 167
  • Osman güç 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunlar nerde yaşamış bunlar heykel yapar proje çizer sizin aklınız yetmeyeceği kadar fabrika yaparlar vatandaşın hizmetine sunar bir gün sizin gibi birileri gelir dağ taş yapılan ne kadar fab var özelleştirme adı altında yok yere satılır bakarlardı bir şey kalmamış onuda bmc ortaklığında katarlılara verirler çok yazarımda siz nasıl olsa anlamazsınız
    Cevapla
  • Osman Abi 3 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk bariyerinin arkasına saklanıp ateş edip duruyor işte.Bunlara bir şey yapmaya kalktın mı da "ben atatürkçüyümmm,layıklık elden gideyaeaahh" diye böğüren tiplerden.Yüce Allah hepsinin belasını versin inşaallah.
    Cevapla
  • molla 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam nereden cesaret alıyor ve arkasında kimler var bilmek hakkımız.
    Cevapla
  • Kerem 3 yıl önce Şikayet Et
    Seversiniz sevmezsiniz sakin ve tarafsız bir görüşle okumanızı tavsiye ederim..
    Cevapla
  • osman abi 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP Lİ KARDEŞİM BİLE ağzına koyduğu tek kelime bunlar hırsız bunlar hırsız başka kelime yok adamlar sizin zamanınızda birşey yoktu ki çalsınlar şimdi hazine dolu gözleri onda ne zaman gitselerde şunları araklasak dertleri bu hakaretten başka aşağılamadan başka hiçbirşey yok bunların bir eseri varmı heykelden başka kaostan beslenip darbeden geçinirler sıkışırsa Atatürke yaslar sırtını laiklikten başka demezler saldırırlar dinimize sanki hiç ölüm yok gibi hepinize sela durmak yok yola devam bizim işimiz var DEVLET baba
    Cevapla
  • simal 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi hazine dolu kendini aldatma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler