7 bin kişiye kurbanlık desteği

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Coronavirus (Covid-19) sebebi ile ilçedeki dar gelirli 7 bin aileye kurbanlık verileceği kararını aldı.Kurban Bayramı öncesinde 2 bin TL destek sağlanacağını belirtti.

7 bin kişiye kurbanlık desteği
7 bin kişiye kurbanlık desteği
GİRİŞ 06.07.2020 12:57 GÜNCELLEME 06.07.2020 12:58
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgını Türkiye’yi de sağlık ve ekonomik olarak olumsuz yönde etkilerken vatandaşlara yaklaşan Kurban Bayramı öncesi müjdeli bir destek Şahinbey Belediyesi’nden geldi.

 

 

Türkiye’de ilk defa bir yerel yönetim belediye meclisinden karar çıkartarak dar gelirli 7 bin aileye “Bu yıl kurbanlıklarınız bizden” kampanyası ile 2 bin TL’lik nakit yardım kararı aldı.

Bu kapsamda ekonomik olarak zor durumda olan ve Şahinbey Belediyesi’nin sosyal marketinden de düzenli olarak yardım alan 7 bin aileye 2 bin TL kurbanlık parası desteği verilecek.

 

 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kurban Bayramı öncesinde 7 bin ihtiyaç sahibi aileye 2 bin TL destek sağlanacağını belirtti.

Tahmazoğlu, “Buradaki amacımız Kurban Bayramı öncesinde kurban almak isteyen veya evinin ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlarımıza destek olmak. Şahinbey Belediyesi olarak ocak ayının başında 750 TL, Mart ayında da pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi ailelere bin TL destek sağlamıştık. Buradaki desteğimizde özellikle ihtiyaç sahibi 7 bin ailemizin Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını yapmasına yönelik verilen yardımdır. Böylelikle son altı ay içerisinde vatandaşlarımıza yaklaşık 25.000.000 TL sosyal destek sağlamış olacağız.” dedi.

Şahinbey Belediyesinin 7 bin ihtiyaç sahibi aileye vereceği destekten dolayı oldukça memnun olan vatandaşlar da, “Evine et girmeyen insanlar var. Bu tür yardımların olması bizleri sevindiriyor. Kurban Bayramında kurban kesemeyecek durumda olanların yardımına yetişiyor. Çok önemli bir hizmet. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu bizi bizden daha fazla düşünüyor. Pandemi sürecinde de vatandaşları sevindirdi, hem yardım paketi dağıttı hem de bin TL destekte bulundu.”  diye konuştular.

YORUMLAR 18
  • Emine aşik 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim ésim ceza evinde bende bu yardımdan fadalana bilirmiyim
    Cevapla
  • m reşit demir 3 yıl önce Şikayet Et
    allah razi olsun baßkanim allah sizi başimizdan eksik etmesim
    Cevapla
  • Meryem 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun başımızdan eksik etmesin rabbim
    Cevapla
  • Nazan yiğit 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun baskanım eşin ceza evinde insallah bizde faydalanırız saygılar
    Cevapla
  • ramazan kurt 3 yıl önce Şikayet Et
    şahinbey belediyesi sosyal marketten yararlanıyorsan sen de faydalanırsın...
    Cevapla
  • Sevgi dogan 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun başkanımıza Allah razı olsun
    Cevapla
  • Sevilay gok 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahım size daha çok versin allah bin kere razı olsun güzel kalpli insan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'