A101, Migros, Carrefour 2020 kurbanlık fiyatları belli oldu!

Kurban Bayramına sayılı günler kala, marketlerin büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları araştırılıyor. Peki 2020 A101, Migros ve CarrefourSA kurbanlık fiyatları ne kadar?

A101, Migros, Carrefour 2020 kurbanlık fiyatları belli oldu!
A101, Migros, Carrefour 2020 kurbanlık fiyatları belli oldu!
GİRİŞ 20.07.2020 09:37 GÜNCELLEME 20.07.2020 09:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2020 Kurban Bayramı için hazırlıklar başladı. Her yıl binlerce vatandaş kurban ibadetini yerine getirmek için kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı. Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 148). Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 252-256; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, IX, 452-453). Ayrıca kurban mükellefiyeti için aranan nisabın üzerinden, zekâtın aksine bir yıl geçmesi şart değildir. İşte kurban kesecekler için A101, Migros, CarrefourSA kurbanlık fiyatları…

 

KURBAN KESMENİN HÜKMÜ NEDİR?

Sözlükte yaklaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban dinî bir terim olarak, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usûlüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, IX, 452). Kurban bayramında kesilen kurbana udhiyye, hacda kesilen kurbana ise hedy denir.

 

Akıl sağlığı yerinde, hür, mukim ve dinî ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını kesmekle hem Cenab-ı Hakk’a yaklaşmakta, hem de maddi durumlarının yetersiz olması sebebiyle kurban kesemeyenlere yardımda bulunmaktadır (Serahsî, el-Mebsût, XII, 8; İbn Nüceym, el-Bahr, VIII, 197). Bu ibadetin ruhunda Hakk’a yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır. Kurban, bir müslümanın bütün varlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.

Mezheplerin çoğuna göre udhiyye kurbanı kesmek sünnettir (İbn Rüşd, Bidâye, I, 429). Hanefî mezhebinde ise tercih edilen görüş, kurbanın vacip olduğudur (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 146). Kurban, -fıkhî hükmü ne olursa olsun- müslüman toplumların belirli simgesi ve şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri özellikle milletimizin dinî hayatında önemli bir yer tutmaktadır.

A101 KURBAN FİYATLARI 2020

A101 'den küçükbaş hayvan almak isteyen vatandaşlara Karaman Koç fırsatı sunuluyor. En az 16 kiloluk koç fiyatı 1.295 TL olarak açıklandı. 

En az kilo ve Karaman Koç 'un fiyatına göre bir hesaplama yapacak olursak kilo 80 TL civarına denk geliyor. 

Büyükbaş hayvanda ise vatandaşlara 1/7 hisse veriliyor. Kurbanlık olarak Büyükbaş hayvan almak isteyen vatandaşlara bir büyükbaşın 1/7 hissesi veriliyor. En az 20 kilodan oluşan hisse için vatandaşlar 1.495 TL ödeme yapacak. 

2020 MİGROS KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

Koç Kurbanlık (En Az 12 KG) kemikli et

1.445,00 TL

Koç Kurbanlık (En Az 16 KG) kemikli et

1585,00 TL

1/7 Büyükbaş Kurbanlık (En Az 21 KG) Kemiksiz et

1.825,00 TL

2020 CARREFOURSA KURBANLIK FİYATLARI

2020 yılında Carrefour'da büyükbaş kurbanlık hisse paketi 1/7 1.690 lira oldu. En az 18 kilo kurbanlık kıvırcık koç fiyatı ise 1.540 lira olacak. Axess ile ödemelerde anında 100 lira indirim yapılacak ve kurbanlık 4 gün içinde teslim edilecek.

KURBAN KESTİKTEN SONRA NAMAZ KILMAK GEREKİR Mİ

Esas olarak kurban namazı diye bir namaz yoktur. Bu namazın dinî bir gereklilik olduğu inancı veya kanaati yanlıştır. Ancak kişi nafile namaz kılınması mekruh olmayan bir vakitte, sebepli veya sebepsiz dilediği kadar nafile namaz kılabilir. Kurban kesen kişi de böyle bir ibadeti yapma imkânına kavuştuğu için Allah’ın verdiği nimete şükür olarak iki rekât nafile namaz kılabilir.

YOLCUNUN KURBAN KESMESİ GEREKİR Mİ?

Yolcu (seferî), kurban kesmekle mükellef değildir (el-Fetâva’l-Hindiyye, V, 576). Ancak kesmesi hâlinde sevabını kazanır. Kişi, kurbanını ikamet ettiği yerde kesebileceği gibi, bayram dolayısıyla veya başka bir sebeple gitmiş olduğu yerde de kesebilir. Seferî olması, kurban kesmesine ve kestiği kurbanın makbul olmasına engel değildir.

Seferî iken kurban kesenler; bayram günleri içinde memleketlerine dönerlerse, yeniden kurban kesmeleri gerekmez. Kurban bayramının başında mukim iken kurban kesmeden bayram günlerinde sefere çıkana da vacip olmaz. Sefer hâlinde iken kurban kesmeyip de bayram günlerinde memleketlerine dönenlerin kurban kesmeleri gerekir (Kâsânî, Bedâi‘, V, 63).

Başta Şâfiî mezhebi olmak üzere kurbanın sünnet olduğu görüşünde olanlara göre, seferîlik durumunda da aynı hüküm geçerlidir (Nevevî, el-Mecmû‘, VIII, 383).

YORUMLAR 2
  • dhdh 3 yıl önce Şikayet Et
    bu pandemi döneminde migrostan başka yerde kurban kesilmez tertemiz
    Cevapla
  • Fırtına 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu marketlerin hiç biride kurban kesilmez gidin adam gibi kurban yerlerde kurbanızı kestirin ve tekbiriniz getirin bunun yazarken marketlerin yöneticileri ne kadar islamla meyilli olduğu için yazdım kurbanız heba olmasın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!