Bingöl'de faciadan dönüldü! Askeri helikopterden zorunlu iniş

Kırsal bölgede operasyona katılan askerleri alarak birliğe dönmek için havalanan askeri helikopterde teknik arıza meydana geldi. Ormanlık alana iniş yapmak zorunda kalan helikopterdeki 3 mürettebat ile 7 askeri personel sağ salim yere inebildi.

Bingöl'de faciadan dönüldü! Askeri helikopterden zorunlu iniş
Bingöl'de faciadan dönüldü! Askeri helikopterden zorunlu iniş
GİRİŞ 09.07.2020 09:48 GÜNCELLEME 09.07.2020 09:48
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bingöl kırsalında operasyona katılan askerleri birliğe taşıyan helikopterde teknik arıza meydana geldi. Ormanlık ve sarp alana zorunlu iniş gerçekleştiren askeri helikopterde bulunan 7 personel ve 3 mürettebatta, yaralanan olmadı. Bölgeye Özel Harekat timleri sevk edildi.


Zorunlu olarak iniş yapan helikopterdeki personeller yara almadan kurtuldu.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nca kırsal alanda operasyona katılan askerler için akşam saatlerinde bölgeye askeri helikopter sevk edildi. Askerleri birliğe götürmek üzere hareket eden askeri helikopterde saat 18.00 sıralarında teknik bir arıza meydana geldi. İçerisinde 3 mürttebat ile 7 personelin bulunduğu helikopter, ormanlık ve sarp alana zorunlu iniş yaptı. Askeri pilotun başarıyla gerçekleştirdiği zorunlu iniş sırasında can kaybı ya da yaralanma meydana gelmedi. Kazanın ardından bölgeye Özel Harekat timleri sevk edildi.

Olaya ilişkin Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bingöl'ün Genç ilçesi, Akpınar köyü mülki sınırları içerisinde, 8 Temmuz 2020 Çarşamba günü saat 18.00 sıralarında, İl Jandarma Komutanlığı'nca gerçekleştirilen operasyonda görevli timleri aldıktan sonra dönen Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'na ait genel maksat helikopterinde meydana gelen teknik arıza nedeniyle ormanlık ve sarp alana zorunlu iniş yapmıştır. Helikopterde bulunan 7 personel ve 3 mürettebatta herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiştir. Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı 5 Jandarma Özel Harekat (JÖH) timi bölgeye intikal etmiştir."

YORUMLAR 17
  • Eyüp Tunbul 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok geçmiş olsun ,Rabbim hepinizi korusun
    Cevapla
  • Hıdır 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir pilot gözüyle : kaptan harbi kaptanmış, bu kuşu o yarığa çizdirmeden park ederek ( bu durumlarda karar ve uygulama için max 15 sn vardır ) şaftın aracı kendi etrafında çevirerek ters döndürmesi veyA parçalamasına engel olmuş, kendisine en üst cesaret ve başarı derecesi verilmelidir ! Çok geçmiş olsun.
    Cevapla
  • Nafi 3 yıl önce Şikayet Et
    Büyük geçmiş oldu peygamber ordusu rabbim hiçbir zaman düşmana karşı çaresiz bırakmasın sırtınızı yere getirmesin burnunuz kanamasın
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah korumuş.askerimizin ayağına taş değdirmesin rabbim.
    Cevapla
  • Ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Büyük geçmiş olsun , Lakin bu tip kaza kırımlar olacaktır.Rabbim bizim ordumuza kendi helikopterlerimizle uçacağımız günler nasip etsin
    Cevapla
  • Daha lolosu var 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanlışlıkla elim şikayet butonuna değdi ve yorumunuz şikayet edildi kusura bakmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha