Bakan Soylu'dan Sakarya'daki patlamayla ilgili son dakika açıklama

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Soylu, Sakarya'da yaşanan ikinci havai fişek patlamasıyla ilgili açıklama yaptı. Soylu, "Sakarya'daki patlamayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı" dedi. Bakan Soylu ayrıca, fabrikanın çalışma izninin iptal edileceğini açıkladı.

Bakan Soylu'dan Sakarya'daki patlamayla ilgili son dakika açıklama
Bakan Soylu'dan Sakarya'daki patlamayla ilgili son dakika açıklama
GİRİŞ 09.07.2020 19:13 GÜNCELLEME 09.07.2020 19:40
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Soylu, Sakarya'da yaşanan ikinci havai fişek patlamasıyla ilgili açıklama yaptı. Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

"Burada kimin en ufak bir ihmali söz konusuysa herkes bilmelidir ki bunun gereği yerine getirilecektir.

Bu fabrikanın buradaki çalışma iznini Sakarya Valiliği ilk önce askıya alacak ardından da iptal işlemlerini gerçekleştirecek.

Burada iki türlü patlayıcı var. Birincisi depolarda var olan patlayıcılar. Depolarda var olan ve soğutulan patlayıcılar henüz oradalar. Esas ortak noktada olan ve bizim tahmini 16,5 ton olarak söylediğimiz patlayıcının 15 tonu patlatılmıştı. Bugün, yarın en geç tamamlanacaktı böyle bir olayla karşı karşıya kaldık. Diğer patlayıcılar oradaki depolarda hala.

Çevre ve Şehircilik Bakanımız hemen talimat verdi resen buranın bu konudaki imar izninin iptalini gerçekleştirmiş olacaklar. Böylece hakikaten son günlerde yaşadığımız hem Sakarya'yı üzen hem ülkemizi de insanlarımızı da derinden üzen bu meseleyle ilgili hem adli hem de idari soruşturmalar çerçevesinde çıkan sonuçlara yönelik nereye vardığımızı, nasıl bir adım attığımızı kamuoyuna arz etmeyi de kendimize bir görev olarak addediyoruz.

Buradan bunların (patlayıcı) muhafazasını, naklini, taşımasını ve imhasını yapmak üzere görevlendirilecek kişiler; ilkeler, kurallar, tüzükler ve kanunlar çerçevesinde uzman kişilerdir. Bu da kolluk kuvvetimizdedir. Bunun muadili başka bir şey söz konusu değil. Başsavcılığımız koordinasyonunda yürütülen ki başından beri böyle bu mesele de Başsavcılığımızda. Jandarma bölgesi olması hasebiyle jandarmaya bu yetkiyi verdi."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 37
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye kapanıyor ki, daha ölecek çok inşa var. Moral verme yemekleri ne olacak?
    Cevapla
  • murat çingiş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu popülizm bizi bitirecek. İktidarsın kapatırsın kimse engel olamaz hatta bir yığın şakşakçıda çok iyi yaptınız falan der de sonra ne olacak. Havai fişek vs eğlence amaçlı patlayıcıların kullanımınımı yasaklayacaksınız yoksa Çin den almayamı başlayacaksınız.
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünde Çinde patladı havai fişek fabrikası
    Cevapla
  • Emir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bi zahmet kapatin gözünü para hirsi bürümüş, calisaninin can güvenliğini saglamayan saglayamayan onemsemeyen insanlarin fabrikalarini, gerekli denetimleri yapmayan göz yuman yetkililerin hesabi da anca ahirette sorulur
    Cevapla
  • Orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sahibi müsiad üyesi,ayıp olur.
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne üyesi olursa olsun,herkese aynı muamele yapılmalı.Hatta senin gibi örümcek kafalılar bile.vesselam..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço