Azerbaycan duyurdu! Ermenistan sınırında sıcak çatışma: Şehitler var...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri, Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Meseleleri Daire Başkanı Hikmet Hacıyev, uluslararası toplumu, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırgan politikasını ve iki ülke sınırındaki provokatif eylemlerini şiddetle kınamaya çağırdı.

Azerbaycan duyurdu! Ermenistan sınırında sıcak çatışma: Şehitler var...
Azerbaycan duyurdu! Ermenistan sınırında sıcak çatışma: Şehitler var...
GİRİŞ 12.07.2020 21:46 GÜNCELLEME 13.07.2020 00:50
Bu Habere 182 Yorum Yapılmış

Hacıyev, Ermenistan ordusunun Azerbaycan mevzilerine top atışları da kullanarak gerçekleştirmek istediği ve 2 Azerbaycan askerinin şehit olduğu saldırıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. 

AZERBAYCAN'DAN ÇAĞRI

Sınırda gerçekleştirilen provokasyonun Erivan yönetiminin iki ülke arasındaki sorunu müzakere yoluyla çözme konusundaki ilgisizliğinin bir başka kanıtı olduğunu belirten Hacıyev, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm dünya Kovid-19'la savaşırken, Ermenistan böyle bir saldırı ve provokasyon gerçekleştirdi. Ermenistan'ın, sürekli ateşkesi ihlal etmesi ve bugünkü saldırı, Erivan yönetiminin, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kovid-19 nedeniyle küresel ateşkes çağrısına verdiği desteğin ikiyüzlülükten başka bir şey olmadığını bir kez daha kanıtlıyor. Uluslararası toplumu, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırgan politikasını ve iki ülke sınırındaki provokatif eylemlerini şiddetle kınamaya çağırıyorum." 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise durumu daha da gerginleştiren bu gibi kışkırtıcı eylemlerin tüm sorumluluğununun Erivan yönetiminde olduğu ifade edildi.

Ermenistan ordusu sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da kullanarak saldırı girişiminde bulunmuş, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp vererek geri çekilmişti. 

Çatışmada, Azerbaycan ordusundan 2 asker şehit olmuş, 5 asker yaralanmıştı. 

DIŞİŞLERİ: TÜRKİYE AZERBAYCAN'IN YANINDA YER ALMAYA DEVAM EDECEK

Dışileri Bakanlığı, Ermeni silahlı unsurlarının Azerbaycan'ın Tovuz bölgesine gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Ermeni silahlı unsurlarının Azerbaycan'ın Tovuz bölgesine gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden Azerbaycanlı şehitler için dost ve kardeş Azerbaycan halkına ve Hükümetine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ermenistan'ın saldırgan milliyetçilik anlayışının yeni bir tezahürü olan bu eylemin Azerbaycan tarafından püskürtülmüş olması, saldırganlığın karşılıksız bırakılmayacağının somut bir göstergesi olmuştur. Ermenistan'ın uluslararası toplumun dikkatini Azerbaycan toprağı Yukarı Karabağ ve çevresinde yıllardır sürdürdüğü hukuk dışı işgalden başka yerlere çekmek ve ihtilafa yeni boyutlar kazandırarak siyasi çözümün önünü tıkamak için başvurduğu bu teşebbüsler sonuçsuz kalmaya mahkumdur." denildi.

Ermeni tarafının bu tür tehlikeli taktiklerden vazgeçmesi, aklıselim ve hukukun yolunu seçmesi gerektiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kendi kapasitesini aşan emeller uğrunda maceraperestliğe soyunmak, Ermenistan'ın muhakeme zaafını ortaya koymakta, bölgemizdeki barış ve istikrarın önündeki en büyük engeli oluşturmaktadır. Ermenistan'ın saldırganlığını örtme çabasının uluslararası camia tarafından da hiçbir şekilde kabul görmemesini temenni ediyoruz. Türkiye, toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde tüm imkanlarıyla Azerbaycan'ın yanında yer almaya devam edecektir." 

YORUMLAR 182
  • Bulut 3 yıl önce Şikayet Et
    Sürye gibi, ön adamı deyiştir paralı asker al Süryeyi alt üst et gibi; sinsi bunların rahatlıkla; iş yamadan işini gör
    Cevapla
  • Rafet 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan biran evvel büyük bir şekilde silahlanmalı Tüm Müslüman ülkeler silahlanmalı büyük savaş kapıda gibi
    Cevapla
  • Hayri 3 yıl önce Şikayet Et
    BİR GECE ANSIZIN GELİRİZ.. İHA VE SİHA ACİL OLARAK GÖNDERİLMELİ. Biz sizin Yanınızdayız . İnşaallah. DUALARIMIZ SİZLERLE
    Cevapla
  • S.şahin 3 yıl önce Şikayet Et
    Haydi sayın Başkan REİS olmanın,BAŞBUĞ olmanın tam zamanı,YA ALLAH BİSMİLLAH diyerek önce Karabağ sonra Kafkasya soysuzlardan,Ermeni Taşnaklardan ve moskoflardan arındırılarak,DİRİLİŞ hamlesinde Şahlanışa geçilmeli,,,ALLAHU EKBER....
    Cevapla
  • EYÜP YILMAZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Azeri kardeşlerimiz daha neyi bekliyor ki; altı üstü 3 milyoncuk bi ülke,yapacağınız iş bir gece ansızın gidip,gökkubbeyi işgalci ermeninin başına geçirmek olacaktır.Ey Azeri kardeşlerimiz Allaha tevekkül edin, şehit Mübariz'in ruhuyla ruhlanın yeter, gerisi Allah kerim. İşgalci ermeninin sırf keyfi için katlettiği o masum çocukların,kadınların sivillerin intikamını işgalci ermeniden almazsanız, Allah bunu size sorar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı