Gençler evlilik ve aile kavramlarına nasıl bakıyor? Haber7 olarak bu konuyu uzmanına ve gençlere sorduk.

Gençlerin yarısından fazlası aşk evliliğini istiyor. Aşk evliliği mi yoksa mantık evliliği mi sorusuna %64.3 aşk evliliği derken, mantık evliliğinde bu oran %16.7 olarak karşımıza çıkıyor.

Evlenmeyi düşünmeyenlerin oranı da gitgide artıyor.Evlenmeyi düşünmüyorum yanıtını veren gençler yüzde 15.6 ile en çok G.Doğu Anadolu bölgesinde yer alırken bu soruya en düşük yanıt yüzde 11.2 ile Marmara bölgesinden geldi.

Son zamanlarda küresel boyutta yaşanan olumsuz gelişmelerle beraber eşler arasında geçimsizlik, ve çatışmalar artış gösterdi buna bağlı olarak boşanma oranlarında yükselişler oldu. Tüm bunlar hem evlenmemiş bireyler hem de çiftler üzerinde gerek ekonomik gerekse toplumsal ve psikolojik sonuçlar doğurdu. 

Araştırmaya göre gençler arasında evliliğe ilişkin sorgulamaların başlaması gençleri yeni yaşam biçimi arayışlarına yöneltti.  

"Evlilik kararı alırken ailene danışır mısın?" sorusuna gençlerin yüzde 67'si, ""Kararı ben veririm ama ailemin de onayını alırım." yanıtını verirken yüzde 12’si "Aileme danışmam, kararı kendim alırım." diyor. 

Gençlerin yalnızca  %37'si evlilikten korkuyor. "Hayır, korkmam" diyenlerin oranı ise yüzde 51. 

Aile değerleri yıkılmasa da tehlikede diyen uzmanlar tavsiyelerde bulundu.  

Uzmanlar Z kuşağı ve sonra gelecek olan “anomik nesiller” diye adlandırılan kuşağın kayıp nesil olmaması için yapılabileceklere dikkat çekti. 

Yorumlar 31 Yorum Var
  • Hasan Beyan 22.07.2020 20:38
    insanlar... sevip sevilmek için evlenir... koruyup gözetilmek için evlenir... Güzellikleri beraber görüp sevmek için evlenir... Hastalık zamanlarında birbirlerine bakmak için evlenir... yeme içme ihtiyaçları karşılanması için evlenir.... ve en önemlisi Cinselliği yaşamak için evlenir Cinsellikte yeni bir kulun yaratılmasına aracı olmak... ve sürekli yaşanarak evliliğin devam ettirilmesi ve çocuğun büyütülmesi için ve dünya sıkıntılarından rahatlamak içindir... Hasan Beyan
  • Hasan 22.07.2020 20:35
    Aşk evliliğiymiş, böyle devam etsinler, kadın cinayetleri kaça fırlıyor görün. Gençlerin ahmaklığına maalesef şaşırmıyor, üzülüyorum.
  • halk 22.07.2020 20:11
    eskiden evlilik gelinlıkle başlar kefenle biterdı,şimdi elektrıkle başlıyor elektrık kesildimi evlilik bitiyor
  • Sevdali 22.07.2020 19:16
    Arkadaslar sevdiginize degilde.sizi sevenle evlenin.bende ask evliligi diyodum hayatimi zindana cevirdi....sakin tanimadan evlenmeyin cūnkū sevdiginiz zaman karsidaki insanin hatalarini görmezden geliyosunuz......bu internet belasi oldugu sūrece evlilikler olmicak
  • vatandaş 22.07.2020 16:59
    Namuslu birini bulup evlenmek çok zor. Kadınlar para, mal, şöhret peşinde. Erkeklerin gözü dışarıda. Nasıl olacak bilmiyorum...
Daha fazla yorum görüntüle