KYK burs ve kredileri yatmaya başladı mı? Ağustos ayı KYK ödemeleri bayramdan önce yatacak!

Ağustos ayında KYK burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası ödemelerin Kurban Bayramı öncesi yapılacağını açıklamıştı. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu T.C kimlik numaraların son hanelerine göre ödemelerin başladığını açıkladı. İşte Ağustos ayı KYK burs ve kredi ödemesi tarihleri...

KYK burs ve kredileri yatmaya başladı mı? Ağustos ayı KYK ödemeleri bayramdan önce yatacak!
KYK burs ve kredileri yatmaya başladı mı? Ağustos ayı KYK ödemeleri bayramdan önce yatacak!
GİRİŞ 28.07.2020 16:50 GÜNCELLEME 28.07.2020 16:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Ulusal Sesleniş konuşmasında KYK kredi ve burs ödemeleriyle ilgili önemli açıklama yaptı. Eğitimlerini sürdüren öğrencilere destek vermek amacıyla geri ödemeli ve geri ödemesiz olarak 2 şekilde verilen bursların yatacağı tarih öğrenciler tarafından heyecanla bekleniyor. KYK kredisi alan öğrenciler geri ödemeli, KYK burs alan öğrenciler ise geri ödemesiz olarak destekten yararlanıyor. Cumhurbaşkanın KYK burs ve kredileriyle ilgili yaptığı açıklama öğrencileri heyecanlandırdı. Peki KYK burs ve kredi ödemeleri bayramdan önce yatacak mı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama ve detaylar...

 

BAKAN KASAPOĞLU AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KYK burs ve kredi açıklamasının ardından öğrenciler ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ediyordu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin Ağustos ayı burs ve kredi ödemelerinin bugün itibarıyla başladığını bildirdi.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Ödemeler TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak. Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bugün başlayan ödemelerin 30 Temmuz'da tamamlanacağını ifade etti.

TC kimlik numarasının sonu "0" ve "2" olanlar 28 Temmuz, "4" ve "6" olanlar 29 Temmuz, "8" olanlar ise 30 Temmuz'da ödemelerini alabilecek.

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ ERKEN YATACAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada " Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi ve burs ödemelerini bayram öncesi tamamlayacağız"dedi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı KYK burs ve kredi açıklaması;
 

"Emekli, engelli ve öğrencilerin ödemelerinin bayram öncesi yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bayramda altıncı defa 12,4 milyon emeklimize biner lira bayram ikramiyelerini ödüyoruz."

“Bugüne kadar ödediğimiz bayram ikramiyesi tutarı, bunu muhalefetin aklında iyi tutması lazım, 64,2 milyar liradır. Engelli ve yaşlı aylıkları ile evde bakım ücretlerini de bayramı beklemeden hesaplara yatırıyoruz. Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi ve burs ödemelerini de bayram öncesi tamamlayacağız. Bu kapsamda 1 milyon 55 bin öğrencimize 603 milyon liranın üzerinde ödeme yapacağız. Memurunun maaşını ödeyemeyen kişiler vardı biliyorsunuz, bunlar şimdi muhalefette”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yasak kalktı, vatandaşlar akın etti! 10 yılda 13 kat arttı
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı