Çelik'ten Macron'a tepki: Yine yanlış yerde duruyor

AK Parti Sözcüsü Çelik, Türkiye ile ilgili açıklamaları üzeridnen tepki gösterdiği Fransa Cumhurbaşkanı Macron için "Yine yanlış yerde duruyor" dedi.

Çelik'ten Macron'a tepki: Yine yanlış yerde duruyor
Çelik'ten Macron'a tepki: Yine yanlış yerde duruyor
GİRİŞ 23.07.2020 16:15 GÜNCELLEME 23.07.2020 16:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz'deki gerilimle ilgili "Türkiye'nin Avrupa Birliği sularındaki ihlalleri cezasız bırakılamaz" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yanıt geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye’ye karşı kullanılan bu dil bir panik dilidir. Macron el attığı her konuyu hukuk dışı bir mecraya sürüklüyor" dedi.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Macron, Rumlar’ın haksız ve hukuksuz faaliyetlerini desteklemek için yine yanlış yerde duruyor. Libya’da yaptığı yanlışı Doğu Akdeniz’de de yapıyor. Yakın zamanda Türk savaş gemisinin Fransız gemisini taciz ettiğini söyledi, o iddiası da çürütüldü.

Cumhurbaşkanımız defalarca Suriye, Libya, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz meselelerinde Macron’a işin doğrusunu anlattı. Her seferinde Cumhurbaskanımızın dediğinin doğru, Macron’un dediğinin yanlış olduğu ispatlandı.

Türkiye’ye karşı yaptırım çağrısında bulunan Macron, Libya’daki toplu mezarların arkasındaki suçluların en büyük destekçisi. Macron, Türkiye ile uğraşmak yerine Fransa’nın rotasını düzeltmelidir.

YORUMLAR 5
  • çirkefler 3 yıl önce Şikayet Et
    adam pis bir yalancı, birşeyi düzeltmesi beklenebilir mi?
    Cevapla
  • Suleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz makronun boyunu aşar,
    Cevapla
  • YazdimGectim 3 yıl önce Şikayet Et
    Macron yerel secimleri kaybetti ve bunun farkinda.Suan ic siyasette ermenilere sirin gozukmek icin hamleler yapiyor,ancak unuttugu ve goremedigi sey,fransada ermeniden cok musluman oldugu bunu goremiyor.
    Cevapla
  • Sel 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Adam manyak gibi duruyor nasil gorev yapiyor anlamis degilim.. gitdigi her yerde firca yiyipde donuyor evine....
    Cevapla
  • Samimi. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Fransa hükümetini yönetenler sarkozü ve makron köpekleri Türkiyenin başına bela olmuşlar bunlardaki kuyruk acısı nedir bilmiyorum ama bence Yunanistan yerine bunlarla savaşa girelim en azından bizim üzüm bağlarımız olur aynı zamanda Merkel hanıma komşu oluruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!