Fahrettin Koca İstanbul için tehlikeyi hatırlatıp uyardı

Sağlık Bakanı Koca: "150 bin kişiyle yapılan Kovid-19 tarama çalışmasında rastgele test edilen her 1000 kişiden 2,5’inde test sonucu pozitif çıktı."

Fahrettin Koca İstanbul için tehlikeyi hatırlatıp uyardı
Fahrettin Koca İstanbul için tehlikeyi hatırlatıp uyardı
GİRİŞ 24.07.2020 10:37 GÜNCELLEME 24.07.2020 16:54
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Koca'nın paylaşımları şöyle:

 

"150 bin kişiyle yapılan Kovid-19 tarama çalışmasında rastgele test edilen her 1000 kişiden 2,5’inde test sonucu pozitif çıktı.

SALGIN BOYUNCA toplam vaka sayısı 223.315’tir. Vakaların %46'sı İstanbul'da tespit edilmiştir. COVID-19 kaynaklı vefatlarınsa %50,2’si yine İstanbul’da olmuştur. Hepimizin iyiliği için dikkatli olalım. Hayat riske yenilmesin."

 

VAKALARIN %46’sının tespit edildiği İstanbul'da bakanlığımızca yapılan tarama çalışmasında, rastgele test edilen her 1.000 kişiden 2,9’unda test sonucu pozitif çıkmıştır. Bu oran, Türkiye genelinden %13,8 yüksektir. Hepimizin iyiliği için dikkatli olalım. Hayat riske yenilmesin."

YORUMLAR 17
  • deli esnaf 3 yıl önce Şikayet Et
    neden tüm vatandaşlar testten geçirilmiyor?
    Cevapla
  • cihan alkan 3 yıl önce Şikayet Et
    inşallah bu açılış vesilesiyle pandemi istanbulda artmaz
    Cevapla
  • vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Aha bu alttarafı grip diyenler varya bunların önemsemezliği neden oluyor kolayınanda bitmez böyle.abd korono taşıyan 2 kuaför hijyen kurallarına uyduğu için virüsü bulaştırmyor sadece burun akıntısı ateş değil bu olay vücudu çeşitli yerlerden vuruyor hafife almayın vurursa nereden vurur belli olmaz brezilya abd gibi ceset torbaları ihtiyacı duymayalım bu kafalarla. maske, mesafe, hijyen işte bu çözüm
    Cevapla
  • Ersin 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul da,Bursa da,büyük şehirlerde üniversiteler açılırsa ikinci dalgamız hayırlı uğurlu olsun benden söylemesi.Diğer bütün ülkeler üniversiteleri açtıktan sonra ikinci dalga başladı,istaistikler gösteriyor.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok mu her bin kişide ikibuçuk kişi.Korona virüs değilde herhangi bir gribal enfeksiyon testi yapılsa mutlaka daha çok kişide test sonucu pozitif çıkar.Artık yeter elinden geldiğince büyük çoğunluk kurallara uyuyor zaten.İnsanları germeyi bırakın.Alıştık virüsü ve virüsle yaşamaya.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    80 milyonluk ülkede 200.000 bin ekstra vaka var demek. Ve bunlar hasta olduklarından habersiz. Önlem almazlar ise kaç kişiye bulaştırırlar sence?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek