Ayasofya'nın kalabalık cemaati milli uydu GÖKTÜRK'e yansıdı

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, 86 yıl sonra kılınan cuma namazıyla ibadete açıldı. Cuma namazı için Cami ve çevresine akın eden vatandaşlar Göktürk-1 uydusu tarafından görüntülendi.

Ayasofya'nın kalabalık cemaati milli uydu GÖKTÜRK'e yansıdı
Ayasofya'nın kalabalık cemaati milli uydu GÖKTÜRK'e yansıdı
GİRİŞ 24.07.2020 17:21 GÜNCELLEME 24.07.2020 17:49
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 86 yıl sonra ilk cuma namazı caminin içi ve çevresini dolduran binlerce vatandaşın katılımıyla kılındı.

 

 

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca dua programı düzenlendi. Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığınca camide düzenlenen dua programında, Kur'an-ı Kerim tilavetlerini dinledi.

350 BİN KİŞİLİK CEMAAT MİLLİ UYDUYLA GÖRÜNTÜLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami içinde Kur'an-ı Kerim okudu. Erdoğan, Fatiha suresini ve Bakara suresinin ilk 5 ayetini okurken, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş program sonunda dua etti. 350 bin kişinin katıldığı açıklanan ilk namazın kalabalık cemaati çok özel bir şekilde görüntülendi.

Ayasofyayı Kebir Camii Şerifi'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Göktürk-1 uydusundan çekilen bir fotoğrafa yer verildi. Ayasofya Camii için açılan sosyal medya hesabından paylaşılan fotoğrafta, Cuma namazını kılmak için Ayasofya'ya akın eden binlerce kişi görüldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Ergün 3 yıl önce Şikayet Et
    CB Erdoğan yine yaptı yapacağını , onlar konuşur Erdoğan yapar!...
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    bende ordaydım,ne yazık kalabalıktan Ayasofya ya giremedim.çok muazzam bir kalabalık vardı,muhteşem bir coşku vardı....tek kötü yanı salgın korunma kurallarının ihlal edilmesiydi,maske takmıyanlar vardı,insanlar iç içeydi,güvenli mesafe diye birşey yoktu.
    Cevapla
  • Remzi 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben de giremedim, Vali amca girişi yasaklamış haber geldi son anda. Ben de gittim Süleymaniye'de kıldım Cuma namazımı. Kanuni Sultan Süleyman Han hazretlerinin de türbesini ziyaret etmiş oldum bu bahane ile. Canı bir Fatiha istemiş demek mübareğin.
    Cevapla
  • Maner 3 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef haklısınız.
    Cevapla
  • fathiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah. Fetih ruhu bu işte.
    Cevapla
  • BéN 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay GÖKTRÜK vay , görüyor musun keratayı . . .
    Cevapla
  • çaka 3 yıl önce Şikayet Et
    kötü bi şeyde demek istemiyorum ama sizin görüpte menim göremediğim ne hiç net bi şey yok
    Cevapla
  • maho 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayısal görüntü işleme temelleri dersinde öğrendiğimize göre , herhangi bir görüntü belli oranlarda keskinleştirilebilir.Bakınız:Gonzales adlı yazarın Digital Image Prosessiing kitabına.Orda nasıl yapılacağının örnekleri var.Matlab programı ile deneyebilirsiniz.
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne düşmanı ne alakaya google map ten bile ulaşılıyor bu bilgilere.
    Cevapla
  • Pes 3 yıl önce Şikayet Et
    Amaç da o zaten net gösterse ona gore düşman tedbir alır kapiş yavru
    Cevapla
  • MusAV 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir Fotogrametri Operatörü olarak sorunu cevaplıyayım. Fotogrametride Uçak ya da Uydu fotoğraflarıyla Haritalandırma yapılır. Kaldırım taşına kadar detaylı çizimlerden bahsediyorum. Hata payı 8 cm dir. Daha fazlası hatalı çizime girer. Ve de Haritalara uzaktan bakınca burda gördüğün gibi büyük kocaman pixeller görürsün ama yaklaştıkça 8 cm derinliğe kadar fotoğrafın net olduğunu anlarsın. Yani gerçek pixeliyle paylaşolmış bir görüntüde insanlar çok net anlaşılır. Ama 1 fotoğraf 2 GB kadar yer kaplar. Burdaki fotoğraf basına verilmiş 40 kb lık replikası.
    Cevapla
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    zayıf akıllı. İnsanların çokluğu uzaktan çekilince beton yada asfalt gibi görünür. İnsanların kafalarını görüp sayacagjniz yakınlıkta mi çekecektir uydu. Artık 10000 metre büyüklüğünde monitörde görürdünüz nokta kadar.
    Cevapla
  • Yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    DİKKATLİ gözlükle bak, iyi bak görürsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?